Eduard Sala demana actitud positiva en el suport als malalts als actes del Dia de la Salut Mental


  • Comparteix:

Una imatge de la xerrada d'Eduard Sala

Una imatge de la xerrada d'Eduard Sala

El coach, formador i responsable d'Acció Social de Càritas Diocesana Barcelona, Eduard Sala, ha posat l'accent en la importància de l'actitud personal per enfrontar-se a crisis personals i malalties en la xerrada central dels actes del Dia de la Salut Mental a la Casa de Cultura. Sala ha remarcat la necessitat d'evitar 'les preocupacions que no depenen de nosaltres' i a 'ajudar els altres per ajudar-se a un mateix' en una xerrada que ha posat l'accent en la prevenció en la salut mental, l'eix de la jornada enguany.

Una cinquantena de persones ha participat en les activitats que ha proposat Sala, que ha involucrat el públic en una sèrie d'exercicis destinats a descobrir tècniques per afrontar crisis personals. Finalment, aquest acte, que ha acabat amb un pica-pica a l'entrada de la Casa de Cultura, ha estat l'únic que s'ha fet, ja que el microteatre que estava previst s'ha cancel·lat.

La regidora d'Educació, Ocupació i Família, Esther Salat, ha remarcat que un dels missatges que es volia transmetre en aquesta jornada era el valor del treball psicològic en persones que acompanyen malalts amb patologies llargues i greus.

Esther Salat

Tota aquesta part d'assessorament, suport i acompanyament és molt important. Sobretot cal reconèixer els malalts que la pateixen i intentar que ho afrontin de la manera més positiva possible.


El Dia de la Salut Mental té lloc el 10 d'octubre, es va commemorar per primera vegada el 1992 i enguany se centra en la primera ajuda psicològica després d'un desastre natural, laboral o personal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.