Obert el període per demanar ajuts de rehabilitació d'edificis i de millora del parc d'habitatges


  • Comparteix:

Les sol·licituds es podran presentar fins al 31 de gener a l'Oficina Local d'Habitatge

Les sol·licituds es podran presentar fins al 31 de gener a l'Oficina Local d'Habitatge

Els santcugatencs ja poden sol·licitar els ajuts que atorga l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per fer obres de rehabilitació d'edificis. Són unes subvencions a fons perdut d'entre el 35% i el 50% del cost de les obres fins a un màxim de 5.000 euros. Poden optar als ajuts els edificis anteriors a 1981 i immobles més recents amb problemes greus d'accessibilitat i habitabilitat. Les peticions es poden presentar fins al 31 de gener a l'Oficina Local d'Habitatge (OLH), al carrer d'Elies Rogent número 10.

Els ajuts poden sol·licitar-se per dur a terme tot tipus d'accions, entre les quals destaquen:

Actuacions de conservació
Aquesta línia s'adreça a la reparació d'estructura, façanes, cobertes, mitgeres, adequació de les instal·lacions i altres elements comuns de l'edifici.

Actuacions de millora de la qualitat i la sostenibilitat
Són les actuacions relatives a l'increment de l'eficiència energètica, com la millora de l'aïllament tèrmic de l'edifici, la instal·lació de sistemes de calefacció o refrigeració, la producció d'aigua calenta sanitària i la instal·lació d'equips de generació amb energies renovables, entre d'altres.

Actuacions de millora de l'accessibilitat
Aquesta tercera línia fa referència a la instal·lació d'ascensors en edificis que no en tenen i a la supressió de barreres arquitectòniques.

Actuacions d'habitabilitat a l'interior dels habitatges
Són actuacions a l'interior dels habitatges individuals, com el canvi de la banyera per un plat de dutxa, la substitució de la caldera, l'adequació de les instal·lacions i el canvi de finestres.

La dotació econòmica per a la convocatòria d'ajuts és de set milions d'euros, a repartir entre edificis dels diferents municipis que formen part de l'AMB.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.