Sant Cugat renova el segell de Ciutat Amiga de la Infància de Unicef


  • Comparteix:

Sant Cugat renova el compromís amb Unicef

Sant Cugat renova el compromís amb Unicef

L'Unicef ha concedit de nou a Sant Cugat la distinció de Ciutat Amiga de la Infància per incorporar el punt de vista dels infants en la presa de decisions i en els projectes de ciutat. El municipi manté el segell distintiu des de 2012 i és una de les 25 localitats que ha renovat l'adhesió al programa que promou Unicef.

Sant Cugat és la ciutat amb l'índex de natalitat més alt del país i la segona a l'Estat espanyol. Al municipi, la quitxalla i els menors de 18 anys representen el 25% de la població, que actualment té més de 90.000 habitants.

La iniciativa concep les ciutats amigues de la infància com aquelles que es construeixen a mida dels més petits i de les seves famílies, incorporant les seves opinions, prioritats i drets. L'Unicef desenvolupa la iniciativa des de fa 14 anys i cada quatre atorga aquesta distinció a les entitats locals que compleixen amb els requisits de la convocatòria. Aquest 2016, el consistori santcugatenc ha passat amb èxit l'auditoria tècnica per acreditar els mèrits per optar al segell.

Un dels factors a tenir en compte són la trentena de projectes en què treballa l'Ajuntament de Sant Cugat. Entre ells hi ha el Pla Educatiu d'Entorn (PEE), l'Escola de Pares i Mares, les Escoles Bressol Municipals, el Pla de Dinamització Educativa (PDE), el Casal TorreBlanca, el Servei d'Informació Juvenil (SIJ), el Festival Petits Camaleons, el Consell d'Infants i el programa d'esport escolar de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET).

Sant Cugat rebrà el segell el 15 de novembre en un acte a Santander.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.