L'HGC commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama amb una taula informativa


  • Comparteix:

Taula informativa a l'HGC per commemorar el Dia Mundial del càncer de mama

Taula informativa a l'HGC per commemorar el Dia Mundial del càncer de mama

La Unitat de Mama de l'Hospital General de Catalunya (HGC) ha defensat aquest dimecres la prevenció i els autocontrols periòdics com a principals armes per lluitar contra el càncer, amb motiu del Dia Mundial de la malaltia. El departament, que ha instal·lat una taula informativa al centre, ha recollit en un llibre de signatures les paraules de suport dels visitants.

La infermera gestora de casos de la unitat mamària i responsable de la taula informativa, Montse Santos, ha posat èmfasi en la prevenció mitjançant l'autoexploració com una eina molt útil per lluitar contra aquest tipus de tumors.

Montse Santos

Prevenir el càncer de mama és la nostra gran arma i ho fem explicant com fer l'autopalpació i els mostrem els símptomes d'alarma perquè vagin al metge i aquest els detecti si passa alguna cosa.


El doctor del servei de ginecologia de la Unitat de Mama Tomás Cortadellas ha explicat que actualment les pacients amb un diagnòstic precoç tenen un percentatge de curació de la malaltia molt alt.

Tomás Cortadellas

La taxa de curació és de més del 98% en una pacient que faci un diagnòstic precoç amb autoexploració mensual de la mama i alguna mamografia a l'any.


L'HGC ha aconseguit recentment que la Societat Espanyola de Senologia i Patologia Mamària (SESPM) acrediti la seva unitat mamària com a unitat d'excel·lència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.