Una santcugatenca crea Oasis, un sistema d'obtenció d'aigua per regenerar la vegetació d'espais desertitzats


  • Comparteix:

Alejandra Godó és l'inventora d'Oasis / Foto: ESEIAAT

Alejandra Godó és l'inventora d'Oasis / Foto: ESEIAAT

La santcugatenca Alejandra Godó ha creat Oasis, un sistema d'obtenció d'aigua per regenerar la vegetació d'espais desertitzats. L'invent reprodueix el cicle natural de l'aigua i obre la possibilitat de crear grans parcs humidificadors regeneradors de vegetació. Oasis és el finalista de l'Estat espanyol al concurs internacional de disseny James Dyson.

El sistema dissenyat per Godó està format per un tub cilíndric d'un metre i mig d'alçada clavat a terra que subjecta a la part de dalt dues semiesferes. A la superior hi ha una miniplaca solar que alimenta un petit condensador situat a la part interior. La semiesfera interior està foradada per deixar passar l'aire. Aquest conjunt, similar al barret d'un bolet, es connecta al tub a través del qual regalima l'aigua fruit de la consensació de l'aire, que primer es filtra i després flueix tub avall. L'aigua pot anar a parar a una petita ampolla instal·lada a la part inferior del tub per obtenir aigua potable que depurada a través de la làmpada ultraviolada instal·lada dins del tub o bé directament al terra.

Estudiant d'Enginyeria de Disseny Industrial a la UPC de Terrassa, Godó va desenvolupar el projecte com a examen final d'una de les assignatures de la carrera. La jove ha explicat a Cugat.cat com va néixer la idea d'Oasis.

Alejandra Godo

La idea és que Oasis funcioni en països del tercer món, on hi ha problemes de sequera importants. Però també es podria aplicar a altres llocs, com Sant Cugat mateix.


Prototip d'Oasis

El prototip d'OASIS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.