El Consorci Sanitari de Terrassa inicia el procés per ser hospital universitari amb la implicació de la UIC


  • Comparteix:

Hospital de Terrassa

Hospital de Terrassa

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) han iniciat els tràmits perquè l'espai terrassenc es converteixi en hospital universitari. Segons el CST, ser universitari implicarà fer un salt qualitatiu que permetrà millorar l'atenció a través de la participació dels seus professionals en la docència universitària i la investigació que aquesta comporta.

A més, aquest fet suposarà un al·licient per als desenvolupament dels professionals. Al seu torn, pels estudiants del grau de Medicina de la UIC suposarà estar tutelats per professionals qualificats. El reforç del vincle entre les dues institucions és un pas més en la col·laboració que mantenen des de l’inici d’aquest curs amb les pràctiques d’alumnes de Medicina en diferents dispositius assistencials del CST i la incorporació d’alguns dels seus metges en la plantilla docent de la universitat.

El CST és una entitat pública, creada el 1988, que aporta a la docència professionals de set centres d’atenció primària, un hospital d’aguts i la Unitat Assistencial del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR), entre d'altres. Al CST treballen 2.000 professionals que atenen una població de més de 200.000 persones de diferents poblacions del Vallès Occidental.

La UIC és una fundació d’iniciativa social nascuda el 1997. Els estudis de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, ubicats a Sant Cugat. tenen un fort component pràctic que permet l’alumne incorporar-se als centres acreditats amb els quals la UIC manté acords, com l'IDC Salud Hospital General de Catalunya (HGC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.