La Coordinadora d'Entremesos i l'Ajuntament s'alien per decidir plegats el futur de la cultura popular a la ciutat


  • Comparteix:

Representants de les entitats de cultura popular i tradicional instants abans d'inaugurar l'exposició

Representants de les entitats de cultura popular i tradicional instants abans d'inaugurar l'exposició

La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional i l'Ajuntament es comprometen a treballar plegats per 'repensar' el futur d'aquest teixit associatiu a la ciutat. Les dues parts han acordat establir un pla de treball que traci el paper que ha de jugar la cultura popular i com aquesta es relaciona amb el municipi i l'administració. Ho ha anunciat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, aquest dijous durant la inauguració de la mostra 'La festa popular. La catalanitat cívica' al Claustre.

La intenció és que les dues parts fixin les intencions i objectius a seguir els propers anys i, alhora, es decideixin les accions concretes a dur a terme. Aquest procés anirà 'tutelat' pel folklorista, escriptor, activista i gestor cultural Bienve Moya, comissari de la mostra que ha obert les portes aquest dijous. Aquest acord és una continuïtat de l'entesa que va donar lloc al protocol de seguicis festius de Festa Major.

Aquesta és una llarga reivindicació del sector de la cultura popular i tradicional que veu en aquest pla una manera de posar en valor la feina feta. Així ho ha dit la secretària de la coordinadora, Eva Tataret.

Eva Tataret

Cal saber cap a on volem anar, quin paper ha de tenir la cultura tradicional. Ens hem reinventat i hem treballat molt. Ara cal posar-ho on toca.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha posat de relleu que la idea és treballar de manera conjunta.

Carmela Fortuny

El més important és que aquest procés es farà coordinadament i tutelat per una persona reconeguda en el sector.


L'anunci s'ha fet aquest dijous durant la inauguració de la mostra 'La festa popular. La catalanitat cívica' que es podrà visitar al Claustre del Monestir fins al 30 de novembre. Es tracta d'un recorregut per l'evolució de la cultura i celebracions populars durant el segle XX fins l'actualitat a través de plafons informatius, audiovisuals i objectes diversos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.