Comín proposa comprar l'Hospital General de Catalunya per 50 milions perquè passi a la xarxa pública


  • Comparteix:

Toni Comín / Foto: ACN

Toni Comín / Foto: ACN

El conseller de Salut, Toni Comín, proposa comprar l'Hospital General de Catalunya (HGC) perquè passi a la xarxa de salut pública. L'operació costaria entre uns 50 i 55 milions i implicaria que un miler de treballadors de l'equipament s'intengrin a la plantilla pública. Comín ha fet l'anunci aquest divendres a Catalunya Ràdio, on ha aclarit que encara no hi ha resposta de la propietària de l'hospital, el grup QuirónSalud.

Si passés a titularitat pública, l'HGC passaria a atendre les poblacions de Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola i Castellbisbal, que sumen uns 230.000 residents. El conseller ha destacat que seria una operació més econòmica que la construcció dels hospitals bàsics a Rubí i Cerdanyola de 40.000 metres quadrats cadascun, previstos als projectes inicials de Salut.

Toni Comín

Fem aquesta oferta perquè suposaria un estalvi de recursos. En lloc de fer unes inversions més cares com construir dos centres, compraríem l'HGC.


Més de 1.000 treballadors passarien a la xarxa pública sense haver de superar cap tipus d'examen o oposició. Amb el conveni públic, aquests empleats millorarien les condicions. Comín, però, no ha aclarit què passaria amb els interins perquè s'haurà de tractar la seva situació si es formalitza la compra.

Comín diu que ara toca al grup QuirónSalud analitzar la proposta.

Toni Comín

Encara no tenim resposta. S'està treballant i l'empresa té dret a prendre's temps per analitzar la proposta. Si diu que no, hi haurà molts perjudicats.


Segons Comín, l'operació seria també beneficiosa per als centres públics de la comarca - MútuaTerrassa, Hospital de Terrassa i el Parc Taulí - perquè els permetria aprofundir en especialitzacions.

En cas que la compra no es materialitzi, Comín defensa que continuï endavant el pla anunciat inicialment: que l'HGC surti del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) i que els serveis fins ara assumits pel conveni amb la Generalitat, radioteràpia i hemodinàmica, passin a ser oferts pels equipaments públics de la comarca. En aquest cas, els treballadors indefinits passarien a treballar en aquests centres públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.