Els empleats de l'HGC celebren 'estupefactes' l'anunci de compra de Comín, però veuen l'oferta poc viable


  • Comparteix:

Interior de les instal·lacions de l'hospital

Interior de les instal·lacions de l'hospital

El comitè de crisi dels treballadors de l'Hospital General de Catalunya (HGC) veuen bé l'anunci de compra del centre per part de la Generalitat però consideren l'oferta de 50 milions 'poc viable' en tractar-se d'un equipament de cost superior. La representació d'empleats ha acollit amb 'estupefacció' la proposta del conseller de Salut, Toni Comín, i ha decidit mantenir les mobilitzacions donat que ni els treballadors ni la direcció de l'empresa no tenen 'cap informació' sobre la taula.

Per abordar el conflicte, els treballadors s'han constituït en un grup de crisi format pel sindicat majoritari (CCOO), la junta de facultatius i l'Associació Professional de Facultatius del centre. Per part de CCOO, Roser Morraja ha explicat a Cugat.cat que estan 'en estat de xoc' després d'un anunci que no esperaven. Es mostren satisfets per la possibilitat que l'hospital passi a ser públic però qualifiquen com a 'OPA hostil' la xifra proposada de 50 milions per a un equipament com l'HGC.

Roser Morraja

Que més voldríem nosaltres que no tenir mai més problemes? 50 milions per aquest equipament? Amb el terreny i tot, jo no sé la propietària que dirà.


Morraja es mostra inquieta davant unes eventuals converses entre Salut i Fresenius Helios, la eventual propietària de QuirónSalud, on pertany HGC. La membre del grup de crisi ha subratllat que l'adquisició de QuirónSalud ara es troba en la comissió de competència i que no serà fins al gener, diu, quan es podrien encetar les negociacions amb el govern.

En no tenir cap informació sobre la taula, els empleats asseguren que mantindran les accions com la concentració d'aquest diumenge a la Festa de Tardor i una possible acció davant el Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.