Les ordenances fiscals superen el primer tràmit al ple a l'espera de la negociació entre el govern i l'oposició


  • Comparteix:

Edifici consistorial / Foto: Localpres

Edifici consistorial / Foto: Localpres

Les ordenances fiscals han superat l'aprovació provisional al ple d'aquest dilluns a l'espera del resultat de les negociacions entre el govern local i l'oposició. L'àrea d'Economia proposa per a l'any vinent un marc d'ingressos sense increment en el rebut de l'IBI, però amb noves subvencions en aquest impost per a 'famílies amb escassa capacitat econòmica' i per a entitats culturals i esportives. L'oposició es mou entre les peticions d'incrementar el rebut als que més cobren i d'una rebaixa generalitzada d'aquest impost.

ESCOLTA-HO

Govern local
La proposta portada al ple d'aquest dilluns no inclou cap creació d'impost ni cap increment en els ja existents. Segons el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Damià Calvet, s'han presentat 'unes ordenances de continuïtat'.

CUP-PC
La CUP-PC proposarà elevar el tipus impositiu de l'IBI per obtenir ingressos per tirar endavant propostes com la construcció de pisos socials. En aquest sentit, el grup municipal vol que les famílies tinguin més recursos assumeixen l'augment del rebut d'aquest impost. Els cupaires també es mostren esperançats que es faci realitat el carnet de renda.

C's
C's proposarà a les al·legacions rebaixar el rebut de l'IBI un 5% i compensar la pèrdua d'ingressos amb retallades a les partides de comunicació, retribucions de l'equip de govern i subvencions a entitats. La formació taronja és partidària d'augmentar les bonificacions als vehicles elèctrics, híbrids i poc contaminants.

ERC-MES
ERC-MES ha remarcat que la tarifació social ja s'està aplicant gràcies a l'impuls dels republicans. El grup municipal diu que continuaran treballant per millorar i ampliar-ne l'aplicació.

ICV-EUiA
ICV-EUiA s'ha abstingut i presentarà al·legacions a les ordenances. Els ecosocialistes faran èmfasi en l'aplicació de la tarifació social a la ciutat. El regidor Ramon Gutiérrez ha afegit que treballaran perquè l'IBI sigui una eina autèntica de 'redistribució'.

PSC
El PSC s'ha abstingut i presentarà al·legacions a les ordenances. Les propostes socialistes buscaran ajuts per a les famílies monoparentals, transport públic i comerç, entre altres.

PP
El PP no ha participat en el debat.

Està previst que la votació definitiva de les ordenances fiscals tingui lloc al desembre amb el conjunt dels pressupostos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.