Conesa demana a Comín que acordi amb ciutats i agents la compra d'HGC, però reitera concertar part de l'hospital


  • Comparteix:

L'alcaldessa en un moment de la presentació / Foto: Localpres

L'alcaldessa en un moment de la presentació / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, demana a Salut que compti amb les alcaldies, els sindicats i els operadors per consensuar l'oferta de compra a l'Hospital General de Catalunya (HGC), pendent de sortir de la xarxa pública a finals d'any. Amb aquesta petició, Conesa ha assegurat que van rebre l'anunci amb sorpresa i ha recordat que 'en política, les formes són importants'. Tot i esperar que l'operació de compra sigui 'un èxit', ha reiterat la proposta de concertar una part de les instal·lacions de l'HGC.

Tres dies després de l'anunci del conseller de Salut, Toni Comín, d'adquirir l'equipament per 50 milions, l'alcaldessa ha ofert una roda de premsa que ha aprofitat per llençar diverses preguntes al departament. Conesa ha remarcat que no tenen constància dels detalls de l'operació i que, quan es concreti, volen assegurar el manteniment dels llocs de treball i esbrinar com s'ha calculat el preu de compra.

En cas que la propietària del centre, QuirónSalud, no accepti l'oferta, l'equip de govern pregunta a Comín si hi ha 'alternatives sobre la taula'. Sobre això, tot i celebrar l'anunci, Conesa ha demanat estudiar l'opció de concertar una ala de l'HGC i destinar els 50 milions a atendre altres demandes sanitàries. L'alcaldessa també s'ha preguntat si la Generalitat pot permetre's aquesta despesa i si la mateixa està inclosa als pressupostos de 2017.

Una reflexió en veu alta que Conesa ha rubricat amb una demanda a Comín: comptar amb el territori per planificar el futur sanitari de la zona i, en concret, la compra de l'HGC.

Mercè Conesa

Requerim que sigui una acció planificada i treballada per part del departament de Salut amb el territori i amb el sector perquè l'anunci que ha fet el conseller ens ha fet pensar el contrari.


En aquest sentit, Conesa ha remarcat que els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental han demanat una reunió urgent amb Comín a través del Consell Comarcal.

L'alcaldessa ha desmentit que Comín li hagi comunicat l'oferta de compra tal com publica aquest dilluns ACN, tot i que ha explicat que 'fa molts mesos' el conseller va comentar-li aquesta possibilitat. Sobre el rebombori que ha suscitat la proposta 'unilateral' de la Generalitat, Conesa ha afirmat que no es pot funcionar 'a cop de titular'.

Mercè Conesa

No es pot gestionar el sistema sanitari del país sense la complicitat del territori, del sector sanitari i dels alcaldes i alcaldesses. No es pot gestionar el sistema sanitari d'un país a cop de titular i sotmès a ideologia.


Sobre el fet que el seu grup es desmarqui de l'acord de govern que preveu la sortida de l'hospital del SISCAT, Conesa ha dit que com alcaldessa serà 'lleial a Sant Cugat, a Catalunya i després al partit'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.