Sant Cugat destina mig milió d'euros a mobilitzar pisos buits per a lloguer social amb un conveni amb Hàbitat3


  • Comparteix:

Ajuntament i Hàbitat3 col·laboren per combatre la vulnerabilitat residencial

Ajuntament i Hàbitat3 col·laboren per combatre la vulnerabilitat residencial

Sant Cugat es proposa aconseguir 16 pisos buits per destinar-los al lloguer per a persones amb vulnerabilitat residencial. Per assolir aquest objectiu, l'Ajuntament ha rubricat un acord amb la Fundació Hàbitat3 perquè mobilitzi els habitatges amb una subvenció de més de 550.000 euros per a un període de quatre anys. El programa permetrà que els llogaters tinguin garanties de cobrament i puguin beneficiar-se de la rehabilitació del pis, si és necessari. Serveis Socials cercarà els inquilins.

Tal com va avançar Cugat.cat, el consistori fa un pas més en la tasca de cobrir les necessitats habitacionals de les persones en risc d'exclusió. Hàbitat3 assumirà la localització d'aquests 16 pisos en desús perquè puguin entrar a la llista de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) o a la de Serveis Socials.

La proposta de la fundació és convèncer els propietaris de la utilitat social de la cessió temporal i dels beneficis de la mateixa com el retorn de l'habitatge en bon estat de conservació. El programa preveu que Hàbitat3 avanci el cost de la rehabilitació, amb obres a càrrec d'entitats del Tercer Sector. El 80% del cost és compensarà amb les quotes de lloguer i el 20% restant serà a fons perdut.

La presidenta de la Fundació Hàbitat3, Carme Trillas, ha explicat com articularan la tasca de convèncer els propietaris.

Carme Trilla

Treballarem amb els API i administradors de finques perquè saben quins propietaris no treuen rendiment als seus pisos


Serveis Socials s'encarregarà de buscar els beneficiaris del programa i fixarà l'aportació del lloguer d'acord amb la seva situació econòmica. En alguns casos, Hàbitat3 desenvoluparà un pla de treball sociolaboral amb les famílies. Tot plegat s'acompanyarà de la campanya 'Tens un pis desocupat?' que engegarà Promusa.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que a Sant Cugat no hi ha grans tenidors d'habitatges i que la majoria són propietaris individuals.

Mercè Conesa

Altres ciutats sí que poden negociar amb els grans tenidors d'habitatge. Amb la crisi, els grans tenidors de Sant Cugat van col·locar els pisos a particulars.


El programa engegat amb Hàbitat3 forma part del Pla Estratègic d'Habitatge. L'Ajuntament no ha quantificat el nombre de pisos buits de particulars que actualment hi ha a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.