Una família es querella contra els gestors del Mercat Vell per excés de soroll


  • Comparteix:

Mercat Vell

Mercat Vell

Una família veïna del carrer d'Endavallada ha interposat una querella penal contra les empreses gestores i l'enginyer de les obres del Mercat Vell per excés de soroll. La demanda es presenta per un delicte contra el medi ambient i per denunciar les molèsties que des de fa un any pateixen els afectats, l'habitatge dels quals està paret amb paret amb l'equipament municipal. La querella també exposa delictes de falsificació documental i de certificats perquè les obres no van tancar la zona de la maquinària, tal com assenyalava el projecte.

Al novembre farà un any que entrava en funcionament el mercat, després d'una remodelació que va comportar uns dos anys d'obres. Durant els treballs, la família, formada per mare i fill, va interposar als Mossos nou denúncies per excés de soroll. Amb l'obertura de l'equipament, però, les molèsties van incrementar-se ja que el túnel de rentat i la refrigeració estan paret amb paret amb el pis.

És per això que els demandants van presentar al maig passat una querella penal, que ha estat acceptada, al jutjat número 2 de Rubí, on aquest dimecres han declarat. L'advocada Sílvia Prieto Quintela ha afirmat que, de moment, no han demanat indemnització, a l'espera que el metge forense avaluï les seqüeles físiques dels seus clients.

Aporten documentació de les sonometries fetes al pis per tècnics municipals que acrediten que el soroll superava en més de 10 decibels el límit establert, arribant als 65 de dia i als 43 de nit. Són unes sonometries que, segons els clients, van portar l'Ajuntament a avisar en tres ocasions els gestors perquè reduïssin el soroll. Els gestors, però, han continuat la feina malgrat que, finalment, el consistori va exigir el cessament de l'activitat si no es procedia a precintar la zona de màquines.

Els afectats exposen que pateixen l'excés de soroll des de les sis del matí fins el tancament, a la nit. Són unes molèsties que a més haurien provocat esquerdes en l'habitatge. La querella s'interposa contra l'explotadora de l'equipament, Gourmets de Sant Cugat SL; L&MG Europe Partners SL, com a administradora única, representada per Montserrat García, també demandada. La demanda també és extensiva a l'enginyer de l'obra, Manuel Morales, perquè no va efectuar el tancament de la zona de la maquinària tal com constava en el projecte pel qual es va demanar la llicència municipal.

En els propers dies està previst que declarin els demandants. L'advocada dels afectats confia que la justícia els donarà la raó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.