L'associació d'Egiptologia proposa una conferència protagonitzada per les mòmies egípcies


  • Comparteix:

La mòmia del sacerdot de Tebes Ankhhor, amb els tres sarcòfags on ha estat guardada durant més de 2.000 anys / Foto: ACN

La mòmia del sacerdot de Tebes Ankhhor, amb els tres sarcòfags on ha estat guardada durant més de 2.000 anys / Foto: ACN

L'Associació d'Egiptologia de Sant Cugat-Valldoreix (AESC) proposa el 16 de novembre la conferència 'Mòmies egipcies, cercant l'eternitat'. La xerrada anirà a càrrec de la vicepresidenta de l'associació i màster en egiptologia, Marta Villanueva. La cita serà a les vuit del vespre a la Casa de Cultura.

El procés de momificació era un dels principals ritus funeraris de la cultura egípcia, que considerava que calia conservar el cos físic perquè els elements immaterials de l'ànima puguessin tornar a la persona en el més enllà. Ho ha explicat a Cugat.cat la vicepresidenta de l'entitat, Marta Villanueva.

Marta Villanueva

Un element molt important era que el cos es preservés perquè altres elements immaterials que formen part de la persona poguessin mantenir el cos en el més enllà.


La xerrada està adreçada a persones de totes les edats que tinguin curiositat per l'egiptologia. Villanueva assegura que les conferències tenen un 'alt component didàctic' perquè tothom s'hi pugui sentir cridat. La màster en egiptologia s'ha mostrat satisfeta del nombre de persones que mobilitza l'entitat a les seves xerrades i reclama que els estudis primaris i secundaris donin més pes a l'antic Egipte.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.