Més de 200 empleats de l'HGC exigeixen a Comín una proposta en ferm que els permeti sortir de l'atzucac


  • Comparteix:

Més de 200 empleats de l'Hospital General de Catalunya (HGC) exigeixen al conseller de Salut, Toni Comín, una proposta sòlida que els permeti sortir de l'atzucac que, asseguren, viuen davant l'eventual sortida del centre del sistema sanitari públic (SISCAT). Els treballadors, concentrats aquest dimecres davant l'equipament, han demanat al conseller 'que els deixi treballar en pau' i han reiterat que l'hospital no està en venda tot i la proposta de compra de la conselleria. A dos mesos de l'expulsió del SISCAT, els empleats, vestits amb bata blanca, reclamen conservar els llocs de feina i exposen que també es troben pressionats pels pacients i els mutualistes a causa de la incertesa de la situació.

Una inquietud que la membre de CCOO al gabinet de crisi a l'HGC, Isabel Zapata, ha traslladat a la Generalitat amb les següents paraules.

Isabel Zapata

Tenim molt preocupades les mútues, els malalts que vénen no saben si tenen continuïtat. Tenim pressió de Salut i també dels malalts. Que ens diguin què volen fer amb nosaltres.


Els afectats, que han llegit un manifest, han tret al carrer els missatges que han reiterat en els darrers mesos i han fet èmfasi en la necessitat d'obrir un diàleg i negociacions amb la Generalitat. També han posat en valor el caràcter universitari del centre i que l'equipament tingui el nivell 3 d'assistència, el que s'atribueix als centres altament especialitzats que acullen pacients derivats d'altres hospitals. Els treballadors han qualificat el conseller de Salut de 'mentider' i d'intoxicar els mitjans 'amb titulars sensacionalistes'.

El gabinet de crisi, format pel sindicat majoritari (CCOO), la junta de facultatius i l'Associació Professional de Facultatius del centre, ha convocat la concentració, la quarta que fan els professionals des de l'anunci del govern perquè el centre abandoni la xarxa sanitària pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.