El Consell d'Infants comença el curs amb l'encàrrec de reflexionar sobre el 'bullying'


  • Comparteix:

El Consell d'Infants de Sant Cugat, format per 34 nens i nenes de 5è i 6è de primària, ha començat aquest dimecres el curs amb l'encàrrec de reflexionar sobre l'assetjament escolar. La constitució de l'òrgan participatiu ha servit també per fer balanç de les actuacions municipals al Parc Natural de Collserola arran de les propostes dels nens de l'any passat, entre elles les obres de millora de l'accés al parc pel camí de Can Borrell. El col·legi CreaNova s'ha afegit al consell, que ja reuneix 17 de les 22 escoles de la ciutat.

Per delegació de l'alcaldessa, la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha encarregat als nens i nenes que reflexionin i proposin mesures per combatre el 'bullying'. És un tema que preocupa el consistori i que també ha encarregat al Consell de Joves.

Susanna Pellicer

El 'bullying' ens sembla molt important, perquè tractar-lo quan sou joves potser fa que quan sigueu més grans ho tracteu d'una manera diferent. Ens interessa saber com ho viviu i com ho treballeu a l'escola.


El Consell d'Infants està format pels centres Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d'Alba, Collserola, Gerbert d'Orlhac, Hatikva, Joan Maragall, La Farga, La Floresta, L'Olivera, Pins del Vallès, Santa Isabel, Thau, Viaró, Pureza de María i CreaNova. L'organisme està presidit per l'alcaldessa i vicepresidit per l'alumnes de La Floresta Teo Lentini, i de L'Olivera, Lucia Prades. Els joves han manifestat el desig de participar en els assumptes locals.

Teo Lentini

Tinc moltes ganes de fer tot el que pugui des del meu lloc de sotspresident per ajudar la ciutat i tots els infants que hi viuen.


Conesa ha recordat als membres del consell que per millorar una ciutat 'no només s'han de fer obres, sinó que cal cuidar dels seus habitants'.

Parc de Collserola
La constitució també ha servit per repassar l'estat del darrer encàrrec: accions per millorar el Parc de Collserola. Pellicer ha explicat que l'accés al parc per la rotonda del Rotary s'arranjarà, que es col·locaran bancs, baranes i cartells d'informació i s'eixamplaran les voreres.

També ha explicat que s'acondicionarà l'espai conegut com el Forat d'en Bocàs, que és l'accés a Sant Medir des de la rotonda de l'Europa. Una de les peticions que no es podrà tirar endavant és la creació d'un carril bici al camí de Can Borrell, perquè està situat a l'interior del parc, però sí que s'hi farà una comptabilització dels usuaris amb un sistema de sensors. L'Ajuntament també destinarà un partida pressupostària per comprar material de neteja del bosc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.