Comín diu que la compra de l'HGC gaudeix de 'tot el consens territorial'


  • Comparteix:

El conseller de Salut, Toni Comín / Foto: ACN

El conseller de Salut, Toni Comín / Foto: ACN

El conseller de Salut, Toni Comín, ha reivindicat aquest dijous en seu parlamentària que l'operació de compra de l'Hospital General de Catalunya (HGC) gaudeix de 'tot el consens territorial'. Diu haver-ho constatat després de reunir-se els darrers dies amb els alcaldes de Rubí, Cerdanyola i Ripollet. La setmana que ve té previst trobar-se amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, per abordar la qüestió. Comín ha avisat que tenir consens no significa 'treure's de sobre responsabilitats pròpies i delegar decisions a qui no les té'.

Els alcaldes, segons el conseller, li han transmès que la competència d'organitzar l'atenció especialitzada recau sobre el departament i no sobre els mateixos municipis. Comín ha defensat que no defugirà la seva responsabilitat.

Toni Comín

Tinc l'obligació de prendre decisions en aquest àmbit i garantir una bona atenció especialitzada al conjunt de Catalunya. No ho haig de delegar en alcaldes que no tenen aquesta competència.


Comín ha reivindicat que està 'en contacte permanent' amb els sindicats CCOO i UGT i el Col·legi de Metges, que en dues ocasions es van manifestar a favor de la compra del centre.

El titular de Salut ha negat que l'anunci de compra sigui producte de la improvisació, tal com li ha retret el diputat popular Santi Rodríguez, sinó que era 'molt oportú' explicar-ho a l'opinió pública perquè la negociació 'culminés exitosament'.

A la interpel·lació, Rodríguez ha afirmat que al seu grup parlamentari li consta que, al llarg de la setmana que ve, el departament concretarà una oferta 'seriosa' a QuirónSalud. Comín s'ha limitat a recordar que el 10 d'octubre la conselleria va proposar la compra al grup privat, i que així es reflecteix al web de Transparència del Govern.

El conseller ha tornat a defensar la idoneïtat de la compra del centre, tant en termes de qualitat de servei assistencial com d'eficiència econòmica, i ha remarcat que és una oportunitat que no volen deixar passar.

Toni Comín

Qui serien els beneficiats? Tothom: els pacients que tindran l'hospital bàsic que avui no tenen, els tres hospitals de referència del Vallès, que podrien especialitzar-se en l'especialitat que els correspon d'hospital de referència, i els treballadors, que passarien d'un conveni privat a un de públic amb salaris millors.


Pel que fa al pla de finançament de l'operació, ha apuntat que Economia, capitanejada per Oriol Junqueras, assumirà inicialment els 50 milions i que Salut tornarà la quantitat en un pla a 10 anys vista, a raó de cinc milions d'euros anuals.

Els treballadors de CCOO de l'HGC sol·liciten al govern una còpia de l'oferta de compra de l'hospital
Els representants dels treballadors de CCOO de l'HGC han enviat una carta al govern i a Comín per demanar una còpia del document que la conselleria 'manifesta públicament' que ha lliurat a l'empresa, amb el registre d'entrada del text, per saber 'qui no ens diu la veritat'.

Per als treballadors és 'imprescindible conèixer de forma oficial' quin és el futur del centre 'per poder fer una valoració real i no basada únicament en titulars de premsa'. El sindicat acaba el text apel·lant l'empatia per la situació que viuen els treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.