La primera fase de la T-Mobilitat s'endarrerirà fins al 2018


  • Comparteix:

El transport públic es pagarà segons el quilometratge recorregut / Foto: FGC

El transport públic es pagarà segons el quilometratge recorregut / Foto: FGC

La primera fase de la T-Mobilitat s'endarrerirà fins al 2018, segons informa aquest dimarts 'La Vanguardia'. La complexitat del sistema, que requereix posar d'acord 74 empreses i canviar equips i màquines de venda, ha fet que la implantació definitiva, que estava prevista per aquest any, s'endarrereixi fins al 2018. Segons la informació, es desplegarà alhora a tota l'àrea metropolitana. Per a Sant Cugat, aquest endarreriment no suposa cap canvi respecte al pla original, que ja preveia desplegar la T-Mobilitat d'aquí a dos anys fora de la primera zona de transport.

El projecte T-Mobilitat es va adjudicar per 58 milions d'euros l'últim trimestre de 2014 a l'empresa SocMobilitat, formada per CaixaBank, Fujitsu, Indra i Moventia.

Preus personalitzats
La T-Mobilitat és una targeta que s'adaptarà a cada usuari i que permetrà calcular el preu del transport públic de manera personalitzada, en funció del grau d’ús del sistema i de les característiques personals que donen dret a bonificacions. Per tant, el preu per viatge s'adaptarà a la mobilitat real de cada ciutadà. Serà una única targeta independentment de les zones tarifàries que es recorrin i dels tipus de transport que s’utilitzin. Només a l'àrea de Barcelona, per exemple, se substituiran més de 80 títols integrants de transport per una única targeta. El sistema de pagament també variarà ja que es podrà fer des d’Internet, el mòbil o usant un sistema de postpagament.

El nou sistema proporcionarà més informació i flexibilitat als usuaris, nous mitjans de pagament i una tarifa adaptada a la seva mobilitat real. A l'administració li donarà informació real de l’ús del transport públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.