El consell de barri de la Floresta demana introduir el vot ponderat en les votacions dels pressupostos participatius


  • Comparteix:

Moment del consell de barri de la Floresta d'aquest dimecres

Moment del consell de barri de la Floresta d'aquest dimecres

El consell de barri de la Floresta d'aquest dimecres sol·licita a l'Ajuntament incorporar el vot ponderat en les votacions dels segons pressupostos participatius. Aquesta petició arriba després que cap de les cinc propostes del districte hagi entrat en els projectes a executar. El Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha afirmat que el reglament del procés és revisable, tot i que ha apuntat que els projectes florestans s'haurien d'haver concebut per donar servei 'a tota la ciutat'.

Tots els santcugatencs majors de 16 anys podien votar un màxim de quatre projectes grans i quatre de petits d'entre les 25 propostes finalistes dels pressupostos participatius. Hi van quedar fora els cinc projectes florestans: l'adequació de l'entorn natural de la Floresta (1.345 vots), la xarxa d'espais de joc naturals (1.208 vots), climatitzar la ZEM Can Llobet (1.023 vots), l'espai jove de la Floresta (886 vots) i l'skate parc i circuit de BTT a la ZEM Can Llobet (538 vots).

Les propostes florestanes van rebre 5.000 vots, un 21,2% del total dels 23.511 vots emesos. Amb aquestes dades alguns veïns han demanat modificar el procés i altres, introduir el vot ponderat. La presidència del consell de barri ha subscrit aquesta demanda arran de la intervenció de la presidenta de l'AMPA de l'escola La Floresta, Xènia Amorós.

Xènia Amorós

Volem participació ponderada territorialment que ens doni alguna opció. Hem guanyat en treball col·lectiu i en el desig de viure en un barri millor. És un desig amb el qual ens sentim soles.


La majoria dels veïns han expressat frustració per no haver entrat cap projecte. El vocal de Convergència al consell i Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha entomat les crítiques, però ha reiterat als veïns que les propostes haurien d'haver tingut més vocació 'de ciutat'.

Joan Puigdomènech

És un tema d'estratègia del mateix barri. Estem parlant d'una infraestructura per a aquest barri però pensada per oferir-la a tota la ciutat.


Altres temes del consell
La sessió ha anunciat la presentació a l'Ajuntament d'un projecte de servei bibliotecari al Centre Social per cobrir provisionalment l'espera fins que arribi la futura biblioteca. També s'ha exposat que se sol·licitarà que es doti de nou els consells de barri amb els 100.000 euros en què consistien les partides de lliure disposició abans de la revisió del 2013.

La trobada també ha notificat que al curs 2017-2018 la Floresta tindrà el seu consell d'infants i que al febrer s'obriran dos processos participatius: el del pla de mobilitat i el de la segona fase del Pla de Millora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.