Blanca Moreno: 'Cada cas de violència masclista és un cas de responsabilitat social. No hem de deixar d'actuar'


  • Comparteix:

Blanca Moreno és la directora de la consultoria MIT i coordinadora de l'Informe

Blanca Moreno és la directora de la consultoria MIT i coordinadora de l'Informe

La directora de la consultoria MIT i coordinadora del 6è Informe sobre l'impacte de la violència vers les dones a Sant Cugat, Blanca Moreno, assegura que 'cada cas de violència masclista és un cas de responsabilitat social'. L'estudi, que s'ha presentat aquest dimarts i que permet analitzar les dades de violència de gènere a la ciutat, mostra que el nombre de casos es manté sobre el centenar anual des de fa anys. És una tendència 'malauradament estable' que només pot canviar, assegura Moreno, 'si canvien les condicions'.

ESCOLTA-HO

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista.

'El nombre de casos de violència masclista a Sant Cugat s'ha mantingut en els darrers sis anys. No així el nombre de dones que han demanat informació, ja sigui a Mossos o al Servei Jurídic, que ha augmentat'.

'Parlar que tenim anualment sempre una xifra al voltant dels 100 casos no serà una bona xifra. Una sola denúncia ja és una mala dada'.

'La tendència seguirà estable si les condicions segueixen sent les mateixes. Per tant, calen més efectius professionals i més recursos econòmics'.

'Només comptem aquelles dones que s'han atrevit a denunciar la seva situació. Però això és només la punta de l'iceberg. La violència masclista són totes les dones que ho pateixen de manera silenciosa'.

'La violència masclista no distingeix ni per nacionalitat ni per ocupació ni per nivell d'estudis. És un atac directe a la vida d'una dona simplement pel fet de ser dona'.

'Tota dona pot estar exposada a mantenir una relació de violència masclista'.

'És a través de la violència psicològica que comença la violència de gènere. I això fa que moltes vegades ens costi detectar-la i entendre com hi ha certes dones que la suporten'.

'Hi ha una estigmatització molt forta rere la violència masclista, perquè qui la duu a terme és la teva parella i passa dins de casa'.

'Encara vivim amb uns mites d'amor romàntic, amb uns mites sobre què podem consentir dins una relació d'amor, i per això costa identificar què és la violència de gènere'.

'L'arrel comença per una coeducació i una socialització dels nens i les nenes molt més lliures. Hem de començar a creure'ns de manera molt seriosa que hem d'aprendre a gestionar les nostres emocions i límits a la infantesa'.

'Hem de tenir una mirada crítica sobre l'oci i el que ens passa constantment a la televisió'.

'Com a adults hem de començar a identificar quins tipus de relacions tenim, no només a la parella, sinó també a les empreses'.

'Cada cas de violència masclista és un cas de responsabilitat social. No hem de deixar d'actuar. Cal posar una mirada més crítica sobre les nostres relacions i les que tenim al voltant'.

'Les criatures juguen el pitjor dels papers en els casos de violència de gènere perquè estan aprenent a ser adultes. Els ensenyem rols que s'acabaran perpetuant a les relacions de parella, entre iguals i a l'empresa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.