Els veïns del Monestir-Sant Francesc ja poden fer propostes per al pla estratègic del barri


  • Comparteix:

Els veïns del Monestir-Sant Francesc ja poden fer les propostes per al pla estratègic del barri. Després de les dues primeres fases del procés participatiu, la constitució de la comissió mixta de treball i la fase de diagnosi per detectar les mancances i les potencialitats del barri, ara és el torn de les propostes ciutadanes. Les iniciatives que es presentin han de servir per dinamitzar i millorar l'entorn, la qualitat de l'espai públic, l'estructura comercial i el paisatge urbà. Els veïns també poden fer propostes per dotar d'equipaments i serveis el barri, millorar la mobilitat i l'accessibilitat i garantir la qualitat de l'habitatge.

Per fer-ho possible l'Ajuntament ha repartit a les cases i els equipament del barri uns fulletons informatius del procés participatiu i un qüestionari, preparat conjuntament amb les entitats, que ha de servir de baròmetre per conèixer l'opinió que tenen els veïns dels àmbits estratègics del barri. També s'ha obert una pàgina web per als que vulguin omplir el formulari a través d'Internet.

Les propostes ciutadanes serviran perquè l'Ajuntament tingui una guia de les prioritats dels veïns a l'hora d'actuar al barri. El Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha animat els veïns a fer públiques les seves idees.

Joan Puigdomènech

No s'hi val anar a la barra del bar i dir: jo faria... sinó que hem d'anar a les reunions i dir el que fariem en públic perquè algunes d'aquestes idees són aprofitables.


També ho ha fet el regidor d'ERC-MES i president del consell de barri Centre-Est, Ferran Villaseñor, que ha destacat la importància de la participació dels ciutadans a títol personal.

Ferran Villaseñor

Ara el que és molt important és la participació individual. Si no hi ha participació individual, aquest procés quedarà coix.


En paral·lel, s'han organitzat dos tallers de participació. El primer serà aquest dissabte a les deu del matí a l'escola Collserola per debatre sobre l'espai públic, els equipaments i l'habitatge. El segon serà dimecres de la setmana que ve a les set del vespre a la Casa de Cultura i servirà per posar sobre la taula propostes de l'àmbit del comerç i la mobilitat. L'Ajuntament demana als interessats que s'inscriguin als tallers amb un correu electrònic a participacio@santcugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.