Més de 600 alumnes de Sant Cugat es formen en prevenció d'accidents de trànsit a la Caravana de Mapfre


  • Comparteix:

Més de 600 alumnes d'entre vuit i 12 anys de les escoles de Sant Cugat es formen aquesta setmana en prevenció d'accidents de trànsit a la Caravana d'Educació Vial que Mapfre ha instal·lat al pàrquing de Josefina Mascareñas. L'objectiu és ensenyar els escolars a comportar-se de forma responsable i segura com a vianants, viatgers i conductors de bicicleta.

Els infants reben formació sobre aspectes clau relacionats amb la seguretat. Els instructors els expliquen quins dispositius de retenció infantil han d'utilitzar per evitar lesions greus i morts, i per què és tan important posar-se el casc quan se circula amb bicicleta, una mesura, que segons la companyia, redueix la mortalitat fins a un 40% en cas d'accident.

Els estudiants aprenen a creuar correctament per un pas de vianants. A la caravana també se'ls explica que han de recordar als adults que quan condueixen no han de parlar pel mòbil, manipular el GPS o fumar, unes conductes, avisen, que distreuen el conductor i poden provocar un accident.

La caravana permet als alumnes posar en pràctica tot el que aprenen en un circuit infantil de trànsit situat a l'aparcament del carrer de Josefina Mascareñas fins aquest divendres en horari escolar. L'espai també està obert a les famílies a la tarda perquè els participants, amb la col·laboració de la Policia Local, facin pràctiques amb karts elèctrics per aprendre a respectar les normes de trànsit i els altres usuaris de la via. Ho explica el director general de la Fundació Mapfre, Julio Domingo.

Julio Domingo

Els nois es diverteixen i, alhora, aprenen les diferents normes de circulació i el comportament cívic que s'ha de tenir quan condueixes un vehicle, una bicicleta o camines pel carrer.


Aquest any, per primera vegada, s'ha instal·lat el Racó de la Prevenció, on els estudiants han d'identificar situacions de risc potencialment perilloses a les escoles, a casa i als espais públics. També aprenen què és el foc i quin és el protocol a seguir en cas d'incendi. Ho expliquen les alumnes de l'institut Leonardo Maria Estrada i Jana Tarrés.

Alumnes

Ens han explicat què pot provocar un incendi per poder evitar-ho. / He après coses noves sobre els senyals de trànsit. Ja en sabia, però avui me n'han ensenyat de noves. Ha estat bé perquè m'he posat en el paper d'algú que condueix.


Les altres escoles que han participat a la formació són Europa International School de Sant Cugat, El Pinar, Avenç, Joan Maragall, Pi d'en Xandri, Hatikva i La Farga. L'Ajuntament col·labora amb aquesta activitat que forma part del programa 'Educa el teu món'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.