L'EMD de Valldoreix vol construir un pàrquing de 100 places a tocar de l'estació i enllestir-lo al 2018


  • Comparteix:

Els terrenys on l'EMD vol fer el pàrquing / Foto: Google Maps 3D

Els terrenys on l'EMD vol fer el pàrquing / Foto: Google Maps 3D

L'EMD de Valldoreix vol comprar a Fecsa-Endesa uns terrenys de 10.000 metres quadrats ubicats entre la carretera de la Floresta i la C16, a tocar de la rotonda de Can Cadena, per construir un aparcament de 100 places que operi el 2018. Per fer una oferta a l'empresa, la junta de veïns extraordinària ha aprovat aquest dilluns canviar el pressupost d'enguany i reservar una partida per avançar 375.000 euros del mig milió que, calcula, podrien costar els terrenys. La modificació ha rebut els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició.

Després que Fecsa-Endesa posés preu als terrenys, el govern de CiU-Actuem ha fet una contraoferta a la baixa de la qual espera resposta en els propers dies. És per això que ha proposat una modificació pressupostària per destinar part del romanent a aquesta operació que considera 'un benefici per a Valldoreix'. De la mateixa opinió és el vocal d'ERC-MES, Noël Climent, que s'ha abstingut, però, en opinar que el govern ha tirat pel dret en les negociacions sense consultar l'oposició.

Noël Climent

Prenen les decisions perquè tenen la majoria. Haurien d'anar abandonant aquestes formes perquè un dia es poden acabar les majories.


La resta de partits també s'ha abstingut. C's ha advertit que si el pàrquing és gratuït comportarà que hi aparquin veïns de fora de Valldoreix com passa, diu, a l'aparcament de l'estació. El partit taronja també s'ha interessat per qui assumirà la gestió quan encara està pendent que l'Ajuntament resolgui si retornarà a l'EMD la competència del pàrquing de l'estació.

La CUP-PC ha demanat si l'EMD preveu un informe mediambiental per la presència d'un transformador elèctric i antenes de telefonia mòbil. Els cupaires han coincidit amb ERC-MES sobre l'opacitat de les converses amb Fecsa-Endesa.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha assegurat que les converses amb la companyia són recents i que, per aquest motiu, no hi ha detalls sobre el projecte. Puig situa en 200.000 euros l'adequació de l'espai i ha recordat que l'operació encara no està tancada.

Josep Puig

Hem decidit entrar la despesa en el pressupost d'aquest any perquè no podem gastar-los l'any vinent. No hem pogut valorar encara el cost que representa i com gestionar el pàrquing.


El president també ha apuntat que, si l'EMD compra els terrenys, l'entitat municipal assumirà el cobrament del lloguer de les antenes de telefonia que fins ara tenia la companyia.

La modificació pressupostària també ha permès destinar 1.200 euros al pla d'autoprotecció de manteniment del mercadet, contribuir a El Gran Recapte amb 400 euros i donar una ajuda de 800 euros a l'institut Arnau Cadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.