Ingressen a presó sis membres d'una organització criminal que havia robat a Sant Cugat


  • Comparteix:

Objectes requisats pels Mossos / Foto: Mossos d'Esquadra

Objectes requisats pels Mossos / Foto: Mossos d'Esquadra

Ingressen a presó sis membres d'una organització criminal especialitzada en robatoris en domicilis que havia operat a Sant Cugat. Fins al moment als detinguts se'ls relaciona amb disset robatoris a tot Catalunya, malgrat que la policia no descarta que la xifra s'incrementi com a conseqüència dels serrells pendents de la investigació. Els integrants del grup buscaven cases aïllades de zones residencials, actuaven a l'empara de la foscor i buscaven joies i objectes de valor com rellotges, bosses de mà i dispositius electrònics, especialment telèfons mòbils de gamma alta.

Agents de la Policia de la Generalitat de la Divisió d'Investigació Criminal van detenir, la setmana passada, sis homes, d'edats compreses entre els 22 i els 34 anys, com a presumptes autors de 17 robatoris amb força en domicilis i per pertinença a organització criminal. A alguns dels arrestats també se'ls ha investigat per la seva participació en estafes bancàries i amb robatoris de vehicles.

Durant la investigació els agents van comprovar que els delinqüents ja tenien diversos antecedents policials al 2014 per fets delictius de les mateixes característiques. Un dels trets distintius del grup investigat era la seva alta mobilitat: a banda d'actuar en diferents punts de Catalunya, també cometien robatoris a domicilis en altres zones de l'Estat espanyol i de l'Europa Central.

Els integrants d'aquest grup criminal cercaven cases, de tipus unifamiliar o a quatre vents, d'arreu de Catalunya que estiguessin situades en zones residencials aïllades. Un cop havien seleccionat la casa que volien violentar miraven d'accedir-hi després d'assegurar-se que no hi havia ningú i en franges horàries que els permetessin actuar en plena foscor. Aleshores forçaven accessos com portes o finestres amb tornavisos, palanques o potes de cabra.

Els sis arrestats van passar a disposició judicial el 24 de novembre i el jutge instructor va decretar l'ingrés a presó per a tots els membres del grup criminal.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions ni que se'ls pugui relacionar amb altres robatoris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.