Sant Cugat acull l'entrega del 23è Premi del Voluntariat de Catalunya en la primera edició fora de Barcelona


  • Comparteix:

Sant Cugat ha acollit aquest dijous l'entrega de la 23a edició del Premi Voluntariat que atorga la Generalitat amb motiu del Dia Mundial del Voluntariat. L'Associació Alba de Tàrrega, que treballa per la integració de persones amb discapacitat, ha estat la guanyadora d'aquesta edició que, per primera vegada en la història dels guardons, s'ha celebrat fora de Barcelona. El Claustre ha estat l'escenari d'aquesta gala que ha tingut la presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, membres de l'ONG ProActiva Open Arms i voluntaris de diverses entitats del país.

La gala ha aplegat diverses entitats santcugatenques i d'arreu del país que han posat en valor la tasca dels voluntaris 'en la construcció d'una societat més justa'. La consellera Bassa ha destacat que és important 'visibilitzar que hi ha molta gent que treballa en allò que creu' i que això és 'el que dignifica el país i les persones'. També ha destacat que el fet de celebrar els premis a Sant Cugat desmostra que el municipalisme té molt a dir en matèria de solidaritat.

Dolors Bassa

És veritat que aquests premis fa molts anys que es fan. Sempre s'havien fet a Barcelona. Però és important que ara els puguem anar donant a diferents indrets de Catalunya.


L'Associació Alba ha estat escollida entre 21 candidatures per destacar en temes d''innovació social, associacionisme i voluntariat'. El jurat ha premiat el projecte 'Podem i volem' amb 10.000 euros. La seva directora, Maite Trepat, ha valorat la tasca de tot l'equip.

Associació Alba

Aquest premi és de tot l'equip de voluntaris d'Alba, de la seva coordinadora. Però sobretot del Joan, que s'ha incorporat a l'associació fa un mes des de la Universitat per professionalitzar l'entitat.


L'acte ha comptat la participació de l'entitat guanyadora de l'edició passada, Comtal, que lluita per 'trencar el cercle de l'exclusió' a barris del centre de Barcelona. La gala, presentada per la periodista Elisenda Camps, ha inclòs el testimoni de dos voluntaris de l'ONG ProActiva Open Arms.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.