Joan Antoni Barril és el primer santcugatenc que fa un cim de més de 8.000 metres


  • Comparteix:

L'alpinista va trigar dos mesos en escalar una muntanya entre el Nepal i el Tíbet

L'alpinista va trigar dos mesos en escalar una muntanya entre el Nepal i el Tíbet

L'alpinista del Club Muntanyenc Sant Cugat Joan Antoni Barril ha estat el primer santcugatenc en coronar una muntanya de més de 8.000 metres d'alçada. L'expedició de Barril, que va fer el cim el passat 8 de maig, va trigar dos mesos en escalar una muntanya situada a la frontera entre el Tíbet i el Nepal.

El santcugatenc Joan Antoni Barril i dos alpinistes més van iniciar l'expedició el passat 19 de març a Katmandú. Els primers dies els van dedicar a fer un 'trekking' d'aclimatació al voltant de l'Everest, per preparar-se per l'ascensió. Un mes i mig després, el 8 de maig, els expedicionaris van fer el cim, tot i que un d'ells va haver de quedar-se al camp base perquè va patir un edema pulmonar. Joan Antoni Barril explica les dificultats que comporta escalar una muntanya de més de 8.000 metres.

Joan Antoni Barril

Les principals dificultats són l'alçada, el fred i especialment l'aclimatació. Un dels nostres companys va patir uin edema pulmonar i es va quedar al camp base.


Amb aquesta expedició, Barril es converteix en el primer santcugatenc que ha fet el cim d'una muntanya de més de 8.000 metres. L'alpinista s'ha mostrat molt orgullós per haver assolit aquesta fita.

Joan Antoni Barril

Em fa molta il·lusió i penso que pel CMSC és una fita important.


Joan Antoni Barril ha mostrat a la Casa de Cultura, davant una cinquantena de persones, les diapositives de la seva expedició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.