L'home acusat de matar els seus pares a Valldoreix ingressarà a un psiquiàtric


  • Comparteix:

Els fets van tenir lloc al domicili familiar, al carrer Rusc de Valldoreix

Els fets van tenir lloc al domicili familiar, al carrer Rusc de Valldoreix

L'home acusat d'assassinar els seus pares al domicili familiar de Valldoreix, el març de 2015, ha quedat absolt aquest divendres per l'Audiència de Barcelona, segons apunta a Twitter el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'Audiència ha deslliurat l'encausat de càrrecs en considerar el fet que patia un brot esquizofrènic durant els fets, ha publicat Nació Digital. L'Audiència, però, li imposa l'internament a un centre psiquiàtric per un màxim de 50 anys com a mesura de seguretat. El valldoreixenc haurà d'indemnitzar el seu germà amb 160.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

El jurat popular, publica Nació Digital, ha qualificat l'encausat de culpable en considerar provat que el fill, de 52 anys actualment, va matar els pares, 'amb traïdoria i acarnissament', aprofitant la superioritat física i causant-los un dolor innecessari. Les proves també indiquen que durant els fets l'home patia un brot d'esquizofrènia paranoide amb deliris, que va produir-li 'una anul·lació de les seves capacitats cognitives' que tampoc 'no li impedia tenir consciència que matava'. La sentència estima que el matrimoni, de 80 i 84 anys, podria haver mort entre el 22 i el 23 de març, al seu domicili del carrer Rusc.

Antecedents del cas
Els Bombers van descobrir els cadàvers després de rebre l'avís de l'assistenta social del matrimoni. Des d'un primer moment, les investigacions van centrar-se a l'entorn familiar de les víctimes. Al dia següent del crim, la Guardia Civil detenia a Sagunt, País Valencià, un dels fills del matrimoni com a principal sospitós de l'assassinat. L'home vivia amb els pares.

Setmanes després, el jutjat d'instrucció número 2 de Rubí decretava presó provisional pel fill del matrimoni, que ingressava en un mòdul de psiquiatria per dos delictes d'assassinat. Ara, l'Audiència de Barcelona l'ha absolt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.