Un estudi de la UPC proposa crear una mancomunitat entre Sant Cugat i Rubí


  • Comparteix:

L'informe proposa dividir Catalunya en 90 comarques

L'informe proposa dividir Catalunya en 90 comarques

Un informe de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) recomana la creació d'una mancomunitat comarcal entre Sant Cugat i Rubí. L'estudi, dirigit pel professor Josep Roca, proposa la creació de 90 mancomunitats comarcals a Catalunya però considera que el Vallès Occidental és massa gran per poder organitzar uns serveis comuns i proposa la divisió de la comarca en quatre mancomunitats.

L'informe, realitzat per Josep Roca i Montserrat Moix, del Centre de Política del Sòl de la UPC, considera que Sant Cugat i Rubí tenen una relació preferent que podria justificar la creació d'una mancomunitat. Aquesta nova divisió territorial donaria lloc a una comarca diferenciada, formada per només dos municipìs, però amb més de 115.000 habitants.

Segons el professor Josep Roca, director de l'informe, Sant Cugat i Rubí ja comparteixen serveis, i mantenen relacions de mobilitat preferents provocades pel mercat de treball.

Josep Roca

La relació entre Rubí i Sant Cugat és molt important. El mercat de treball i l'habitatge es relacionen, donant lloc a una mobilitat interconnectada.


Roca considera que la millor solució per al Vallès Occidental és la divisió en quatre mancomunitats comarcals. Sabadell, d'una banda, i Terrassa, de l'altra, capitalitzarien les dues comarques principals. La tercera la formarien els municipis de Cerdanyola, Ripollet i Montcada, mentre que la quarta estaria formada per Sant Cugat i Rubí.

Segons l'informe del professor Roca, la nostra comarca és massa gran per poder racionalitzar la prestació de serveis comuns, i per això caldria fraccionar-la. L'estudi de la UPC considera que els municipis de l'eix de la B-30 formen part d'un tot, malgrat que reconeix que l'encaix de la nostra ciutat en aquest esquema és complex. Josep Roca.

Josep Roca

Hi ha dues estructures diferents, centrades en Terrassa i Sabadell. Rubí tendeix cap a Terrassa, i Cerdanyola, cap a Sabadell. La situació de Sant Cugat és diferent.


L'informe de la UPC proposa que els 900 municipis de Catalunya s'agrupin en 90 mancomunitats comarcals, basant-se en criteris de mobilitat i prestació de serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.