El Servei Meteorològic de Catalunya reconeix la tasca dels voluntaris a la Trobada de Col·laboradors


  • Comparteix:

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha reconegut la feina dels voluntaris de la Xarxa d'Observadors Meteorològics (XOM) en la trobada de col·laboradors d'aquest servei que s'ha fet aquest dissabte al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. En un acte que ha comptat amb la presència del conseller de Territori, Josep Rull, l'organisme ha remarcat la importància d'observadors i vigilants per confrontar les dades amb les que recullen les estacions automàtiques i complementar les mesures que fa el servei. La jornada ha servit també per reconèixer a quatre dels col·laboradors més veterans de l'entitat.

Una seixantena de persones han assistit a l'acte, on s'ha fet un repàs de les prioritats que l'SMC demanarà a partir d'ara tant a observadors, persones que disposen d'una estació meteorològica i cedeixen les seves dades, com a vigilants, que envien avisos en cas de situacions meteorològiques destacables.

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, ha destacat que les dades dels voluntaris són molt útils per al coneixement del clima.

Oriol Puig

Això el que ens dóna és el pols de l'esforç que fa l'SMC per al clima del país.


El conseller de Territori, Josep Rull, ha remarcat que la tasca d'aquests voluntaris és clau per completar la feina que es fa des de l'administració.

Josep Rull

Per això som una mica millors, perquè hi són vostès. Ho podríem fer des de l'administració, però sense el compromís cívic no podríem utilitzar l'adjectiu d'excel·lent.


A l'acte també hi ha assistit l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha assenyalat que Sant Cugat no té cap observador meteorològic ara mateix, però sí un vigilant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.