Els projectes santcugatencs Activitum i Qgart.cat, guanyadors del 3r Concurs d'idees innovadores


  • Comparteix:

Representants dels quatre projectes guanyadors de la 3a edició del Concurs d'idees innovadores / Foto: Consell Comarcal

Representants dels quatre projectes guanyadors de la 3a edició del Concurs d'idees innovadores / Foto: Consell Comarcal

Els projectes santcugatencs Activitum i Qgart.cat: art marginal, art solidari són dos dels quatre guanyadors de la 3a edició del Concurs d'idees innovadores. Les iniciatives rebran 20 hores d'assessorament personalitzat i una aportació econòmica de 2.500 euros per madurar el projecte i tirar endavant el model de negoci. El lliurament dels premis serà divendres de la setmana que ve, a les dotze del migdia, a la seu del Consell Comarcal.

La Xarxa d'Innovació Social del Vallès ha escollit els projectes per la seva originalitat i el seu valor social. Ambdues propostes són de caire social innovador i busquen generar ocupació de manera sostenible a través d'activitats d'impacte social.

Activitum és una plataforma web que agrupa propostes pedagògiques. El portal aglutina activitats que universitats, centres de recerca, museus i empreses, entre d'altres, ofereixen a les escoles. L'eina està destinada a docents i a la comunitat educativa. La fundadora d'Activitum, Cristina Bucar, explica en què invertiran els diners del premi.

Cristina Bucar

Per aprofitar els diners volem fer una campanya de difusió per a docents, que és el que més ens costa. Dels correus que enviem a les escoles, només se n'obren entre un 3 i un 10%, i volem arribar a més docents.


Actualment Activitum ofereix més de 1.600 propostes de 470 entitats de Catalunya.

Qgart.cat: art marginal, art solidari és un espai web pensat per difondre i comercialitzar obres d'art fetes per persones en risc d'exclusió social. El projecte pretén beneficiar econòmicament i personalment persones que es troben en situacions de vulnerabilitat. El creador de la iniciativa, John Roberto, ha explicat a Cugat.cat l'objectiu de la proposta.

John Roberto

L'objectiu és fer del concepte 'art outsider', que és el treball que fan aquestes persones, una marca comercial. Que quan es parli d''art outsider', art marginal, la gent sàpiga què és i que s'interessin pel tema.


Roberto ha agraït l'assessorament i el suport econòmic que suposa guanyar el concurs i ha explicat que destinarà els diners a implementar la web, fer-ne difusió a les xarxes socials i a digitalitzar i preparar una exposició de les obres dels artistes.

Activitum i Qgart.cat rebran el suport del Consell Comarcal que els ajudarà a promocionar i difondre els seus projectes a través de la Xarxa d'Innovació Social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.