Els treballadors de l'HGC reclamen diàleg a Comín en el compte enrere per a la sortida del SISCAT


  • Comparteix:

El conseller de Salut va anunciar que l'HGC sortiria del SISCAT el 31 de desembre

El conseller de Salut va anunciar que l'HGC sortiria del SISCAT el 31 de desembre

El comitè de crisi de l'Hospital General de Catalunya (HGC) reclama al conseller de Salut, Toni Comín, explicacions sobre el futur del centre abans que arribi el 31 de desembre, moment en què la Generalitat va planificar la sortida del centre del Sistema sanitari integral d'utilització pública (SISCAT). Els treballadors veuen amb preocupació la proximitat de la data i lamenten que Comín s'hagi negat a parlar amb ells 'en un moment de màxima incertesa'.

El conseller va anunciar que a partir de l'1 de gener només enviaria a l'HGC una part dels pacients de radioteràpia, que MútuaTerrassa assumiria el servei d'hemodinàmia cardiovascular i que el servei d'urgències derivades del Taulí se'l repartirien entre el mateix centre sabadellenc i MútuaTerrassa.

A pocs dies de finalitzar l'any, els treballadors viuen amb tensió la manca de notícies de la conselleria i temen que Comín opti per no pactar i fer l'anunci a la premsa. Ho explica la membre del comitè de crisi de l'hospital Roser Morraja.

Roser Morraja

Hem intentat posar-nos en contacte amb el conseller perquè es va comprometre a mantenir-nos informats de la situació. Saps què crec? Que el conseller no negociarà res i que farà el titular a la premsa directament.


Morraja diu que no hi ha manera que Comín parli amb ells i ha recordat que el centre manté que no està en venda.

El gabinet de crisi està format pel sindicat majoritari (CCOO), la junta de facultatius i l'Associació Professional de Facultatius del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.