L'OMIC recomana precaució i informació per unes compres segures per Reis


  • Comparteix:

L'OAMCIC recomana planificar les compres de Nadal per evitar ensurts / Foto: ACN

L'OAMCIC recomana planificar les compres de Nadal per evitar ensurts / Foto: ACN

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) recomana que es planifiquin les compres i s'informin de les polítiques de devolució dels establiments per evitar males experiències aquestes festes. L'organisme recorda que les festes de Nadal comporten més riscos als consumidors no per la manca de qualitat dels productes sinó per la falta de temps a l'hora de comprar. L'entitat recorda també que s'han de guardar tots els tiquets de compra i que cal malfiar-se de les 'súper ofertes' d'Internet.

La responsable de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC), Mercè Álvarez, recomana no sortir de les botigues sense informar-se prèviament sobre la política de devolució de l'establiment. N'ha parlat al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Mercè Álvarez

No hi ha cap llei que obligui els establiments a canviar o retornar els diners d'una compra. Per tant, quan es compra un producte que és possible que retornem al cap d'un temps cal informar-se de la política de devolucions de l'empresa.


Consells de l'OMIC per unes compres segures per Nadal
- Planificar les compres. Farà que la compra sigui més segura.
- Informar-se sempre i no sortir de la botiga sense saber quina és la seva política de devolució
- No perdre mai el tiquet
- Tenir prudència

Compres per internet
Álvarez explica que durant l'últim any han augmentat de manera exponencial les reclamacions per compres fetes a Internet. La responsable de l'OMIC explica que 'cal desconfiar de les grans ofertes d'Internet' i recorda que, en aquest sentit, el comerç de proximitat dóna unes garanties que no hi ha quan es compra a una web.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.