El registrador de la propietat número 1 titlla de 'retrocés' la creació de les noves seus de l'Agència Tributària Catalana


  • Comparteix:

Agència Tributària de Catalunya

Agència Tributària de Catalunya

El registrador de la propietat número 1 i responsable de l'oficina liquidadora de Sant Cugat, Juan José Ortín, considera que la creació de les noves delegacions de l'Agència Tributària Catalana (ATC) és 'un retrocés' i suposa 'un allunyament' del servei per als ciutadans. Ortín ha afirmat això després que la Generalitat hagi absorbit 12 dels 18 treballadors del centre de digitalizació de documents i quan està pendent la incorporació dels tres empleats de l'oficina liquidadora, ubicada a l'avinguda de Cerdanyola. El responsable del registre lamenta que els ciutadans depenguin de la nova delegació de Terrassa i dubta que sigui funcional instal·lar una finestreta tributària única a Sant Cugat.

La Generalitat va anunciar a l'octubre passat que amb les 15 noves delegacions assumiria totes les funcions tributàries que li permet l'actual marc competencial i que ara exerceixen els registradors de la propietat de les 53 oficines liquidadores. La supressió d'aquestes oficines suposarà un estalvi de 17,2 milions anuals per al govern, que té la previsió d'incorporar a l'ATC els 277 registradors en actiu.

El personal afectat a Sant Cugat per aquesta mesura són tres empleats de l'oficina liquidadora i 18 del centre de digitalització. D'aquests últims, la Generalitat n'ha absorbit 12 amb l'inici d'any, mentre que els altres sis estan pendent de les converses del govern i el Deganat de Registradors de Catalunya per avaluar el seu futur, han explicat fonts del Deganat. Des del departament d'Economia i Hisenda, Cugat.cat ha sabut que la Generalitat espera que aquests sis empleats es presentin a les convocatòries públiques que s'obriran al febrer.

Amb relació a l'oficina liquidadora de Sant Cugat, el seu responsable s'ha mostrat disconforme amb les mesures del govern per preparar els fonaments de la futura hisenda catalana. El registrador de la propietat número 1, Juan José Ortín, ha explicat a Cugat.cat que la creació de les 15 noves delegacions, cap d'elles a Sant Cugat, serà un retrocés en el servei al ciutadà.

Juan Jose Ortín

De tenir un accés directe per als ciutadans, ara separen això. A Terrassa ho gestionaran tot i a Sant Cugat només hi haurà una finestreta.


A diferència del conveni amb els registradors del centre de digitalització, que va expirar el 31 de desembre, el dels empleats de l'oficina liquidadora finalitza l'octubre de 2017. No obstant això, el servei a la ciutat podria deixar de funcionar abans ja que la Generalitat té previst activar les noves delegacions al setembre. Un fet que, segons Ortín, incompleix el conveni que preveia el desistiment del govern en cas que aquest tingués la titularitat integral dels tributs.

Ortín lamenta que amb l'estructuració de l'ATC els santcugatencs hauran de liquidar els tributs a la nova delegació de Terrassa i qüestiona l'utilitat d'una finestreta única tributària al municipi que, diu, només servirà per a la presentació de documents.

La Generalitat també va anunciar a l'octubre la creació d'aquestes finestretes com a part d'un segon desplegament territorial per reforçar la proximitat del servei a partir d'un conveni signat amb els ajuntaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.