L'Hospital Universitari MútuaTerrassa desenvolupa una eina per definir el pronòstic del càncer de pulmó


  • Comparteix:

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa ha liderat la investigació / Font: Mútua Terrassa

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa ha liderat la investigació / Font: Mútua Terrassa

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha liderat el desenvolupament d'una eina per definir el pronòstic del càncer de pulmó que ja s'està utilitzant a tots els hospitals del món. La investigació, liderada pel cap clínic del Servei de Cirurgia Toràcica de l'HUMT, el doctor Ramon Rami-Porta, permet una classificació de l'extensió anatòmica dels tumors que permet concretar la cerca i definir els assajos clínics. Es tracta de la descripció de categories de tumors més exhaustiva fins al moment.

El treball ha revisat la taxació TNM (tumors, ganglis i metàstasis) per fer un codi internacional que permeti una descripció detallada de l'extensió de la malaltia. Es tracta d'un estudi internacional i multicèntric on participen molts investigadors d'arreu del món que envien els seus casos de malalts de càncer de pulmó a una base de dades internacional. Rami-Porta explica que totes aquestes dades permeten definir el pronòstic de la malaltia en un pacient concret i decidir quin és el tractament més adequat per a cada tumor.

Ramon Rami-Porta

Ens ajuda a definir el pronòstic de la malaltia en un malalt concret, segons la seva extensió, i a decidir quin és el tractament més adequat per a cada tumor.


El també president del Comitè Internacional d'Estadificació i Factors Pronòstics de l'Associació Internacional per l'estudi del Càncer de Pulmó (IASLC) va presentar aquesta 8a edició de la guia a la 17a Conferència Mundial de Càncer de Pulmó celebrada fa poc a Àustria. Rami-Porta ha explicat a Cugat.cat que una de les principals novetats és l'estratificació per tamany.

Ramon Rami-Porta

La novetat d'aquesta edició és que s'han fet més subgrups de tumors depenent del tamany tumoral. Pràcticament cada centímetre de tamany tumoral ens defineix un grup de tumors de diferent pronòstic.


L'estudi ha estat liderat per l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.