El comitè d'empresa del CST exigeix als gestors del Consorci refer el pla d'empresa per desconvocar la vaga


  • Comparteix:

El comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), on s'integren l'Hospital de Terrassa i la Unitat Assistencial del CAR de Sant Cugat, exigeix als gestors refer el pla d'empresa que els volen imposar i aconseguir una garantia jurídica que no tingui més retallades en drets laborals. Només així estaria disposat a desconvocar la vaga prevista per a la setmana del 23 de gener.

Els treballadors reclamen que es mantinguin les lleus millores del pacte de 2015, que la direcció aboni les quantitats pendents i compromeses amb la plantilla (entre quatre i cinc milions) i una millora generalitzada de les condicions de l'assistència i del personal en pitjors condicions laborals.

A més, exigeixen una inversió potent en material i equipaments perquè asseguren han quedat obsolets. El president del comitè d'empresa del CST, Xavier Lleonart, ha dit que la vaga és l'única opció que els quedava per fer visible el malestar de la plantilla.

Xavier Lleonart

Portem sis anys fent concessions econòmiques i en condicions laborals que hem sumat i quantificat en 43 milions d'euros. No estem disposats a fer cap concessió més sense garanties o sense mesures de compensació en cas d’incompliment. No en tenim prou amb la paraula del conseller Comín o l’alcalde Ballart perquè han mentit descaradament.


Si no hi ha canvis, la vaga tindrà lloc del 23 al 27 de gener tant a l'Hospital de Terrassa com als centres gestionats pel CST. Seran aturades de dues hores en torns de matí, tarda o nit. Per tant, les visites programades en aquestes franges no podran ser ateses. Amb tot, les urgències estaran garantides. Si no s'aconsegueix avançar en les negociacions, el comitè no descarta noves aturades.

Els treballadors demanen la comprensió de la ciutadania durant aquestes protestes i els recorden que no és únicament una lluita del personal per unes condicions dignes de treball sinó una lluita de tots per garantir una assistència de qualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.