Els CAP de Sant Cugat es reforcen per afrontar les dues setmanes crítiques de l'epidèmia de grip


  • Comparteix:

Sant Cugat ha augmentat els esforços de vacunació / Foto: ACN

Sant Cugat ha augmentat els esforços de vacunació / Foto: ACN

Els CAP de Sant Cugat reforcen el servei aquesta setmana i la vinent arran de l'epidèmia de la grip. Els centres sanitaris santcugatencs han vacunat entre un 2 i un 3% més que la campanya anterior i alerten que, en principi, no cal anar al metge si la febre no s'allarga més de tres o quatre dies per evitar col·lapsar les urgències. El director dels CAP de Sant Cugat, Josep Maria Mercadé, ha recomanat tenir en compte que la transmissió de la grip és per via oral i que cal centrar-se a tenir netes les mans, una de les principals fonts de contagi de la malaltia.

Mercadé ha assenyalat en una entrevista al 'Sant Cugat a Fons' que la campanya de la grip s'ha avançat 'entre dues i tres setmanes'. El director dels CAP santcugatencs ha remarcat, però, que aquesta circumstància no implica un increment dels contagis. Això sí, la grip està en fase d'epidèmia, supera amb escreix el llindar de 110 casos per cada 10.000 habitants i la baixada de temperatures d'aquesta setmana fa pensar que podrien augmentar els casos.

Josep Maria Mercadé

Als nostres CAP hem augmentat el nombre de visites espontànies de cada metge de capçalera i en alguns moments hem augmentat els metges de reforç.


Els col·lectius que tenen la recomanació de vacunar-se són persones de més de 60 anys o que tingui alguna malaltia que pugui empitjorar amb la grip, persones que estiguin en centres tancats i professionals de serveis bàsics com sanitaris, bombers i mestres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.