Policia Local farà controls d'ús de sistemes de seguretat passiva aquesta setmana per conscienciar els conductors


  • Comparteix:

No utilitzar el cinturó de seguretat es considera una infracció greu amb multa de 200 euros / Foto: ACN

No utilitzar el cinturó de seguretat es considera una infracció greu amb multa de 200 euros / Foto: ACN

La Policia Local farà controls aquesta setmana de l'ús de cinturó, casc i sistemes de retenció infantil entre els santcugatencs per informar de la seva importància. L'acció forma part de la campanya preventiva sobre l'ús de sistema de seguretat passiva que ha engegat el Servei Català de Trànsit (SCT) a àmbit. L'objectiu de la mobilització, que finalitza diumenge, és reduir les víctimes d'accidents de trànsit.

Al llarg de la setmana s'informarà i alertarà d'aquesta campanya de controls intensius d'ús dels dispositius de seguretat passiva a través dels Panells de Missatge Variable (PMV) ubicats a les vies catalanes amb el missatge 'Controls de Seguretat Passiva'. La iniciativa vol posar de relleu, per exemple, que l'ús del cinturó de seguretat redueix un 75% el risc de mortalitat en cas d'accident. També que si un nen viatja sense subjecció es multipliquen per cinc les possibilitats que pateixi lesions mortals o greus.

El SCT vol recordar també que no portar el cinturó o casc és, juntament amb la velocitat i la conducció sota els efectes d'alcohol i drogues, una de les principals causes de lesions derivades dels accidents de trànsit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.