Convocatòria de vaga de la CGT avui a l'ensenyament públic


  • Comparteix:

Els alumnes de l'ensenyament públic afronten un dia de vaga / Foto: Santcugat.cat

Els alumnes de l'ensenyament públic afronten un dia de vaga / Foto: Santcugat.cat

El sindicat CGT convoca aquest dimecres una vaga al sector de l'ensenyament públic coincidint amb el debat d'esmenes parcials de l'àrea d'educació als pressupostos de la Generalitat d'enguany. Per assumir-la, el departament de Treball ha dictat els serveis mínims necessaris per garantir l'atenció dels infants a les escoles. Cada centre ha de garantir la presència d'un membre de l'equip directiu i un docent per cada quatre unitats en les etapes d'educació infantil i primària. Als centres d'educació especial, hi ha d'haver un docent per cada tres grups.

El sindicat convocant exposa que 'l'infrafinançament' pressupostari ha malmès l'ensenyament públic a Catalunya i per això demana que en els propers pressupostos es reverteixin les retallades. Per això, demanen retornar a l'horari lectiu del 2010, és a dir, amb vuit hores a secundària i 23 hores a primària, perquè suposaria una incorporació de 6.000 docents al sistema i més atenció a l'alumnat. També reclamen que tot el personal se substitueixi des del primer dia i que els substituts comencin el curs l'1 de setembre. A més, demanen que no es tanqui cap grup en centres públics i que es redueixin les ràtios.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.