Sant Cugat, en alerta pel risc de nevada de les properes hores


  • Comparteix:

La neu pot arribar a Sant Cugat

La neu pot arribar a Sant Cugat

L'Ajuntament ha activat aquest dimecres al vespre l'alerta del Pla de Protecció Civil municipal pel risc de nevada en les properes hores. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu un perill moderat de neu al Vallès Occidental. En el cas de Sant Cugat, de moment, s'apunten precipitacions i temperatures baixes amb una mínima de sis graus.

Consells útils
Cal estar ben informat a través dels mitjans i les xarxes socials. Es recomana fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris, a més de deixar les línies telefòniques lliures per als equipaments d'emergència. A zones aïllades o no urbanes, cal mantenir un rajolí d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades.

En cas de sortir al carrer, Protecció Civil recomana abrigar-se bé, protegir-se la cara i el cap i evitar fer esforços intensos. En aquest sentit, s'aconsella que els petits de la casa i les persones d'edat avançada no surtin de casa.

Només cal desplaçar-se si és imprescindible i planificant la sortida. Seguint els consells del Servei Català de Trànsit (SCT), cal consultar l'estat de les vies i buscar rutes segures no afectades per la nevada. En cas de sortir amb el vehicle, cal conduir a velocitat moderada, tenir a punt les cadenes i disposar de combustible i eines per a casos d'emergència.

En cas de necessitar ajuda, es recomana trucar al 112.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.