El passat, present i futur de l'Àfrica es debat a partir d'avui a la XIX. Universitat de la Pau


  • Comparteix:

El professor Serge Latouche pronunciarà avui la conferència inaugural

El professor Serge Latouche pronunciarà avui la conferència inaugural

El Centre Borja acollirà des d'avui i fins el proper dia 21 la dinovena edició de la Universitat Internacional de la Pau, que aquest any se centra en l'Àfrica subsahariana. Comprensió, esperança i solidaritat són els pilar de l'edició d'enguany, que tractarà, entre d'altres temes, dels conflictes armats a l'Àfrica, els drets humans o el paper dels mitjans de comunicació.

La recerca de la pau al continent africà és l'eix central de la dinovena edició de la Universitat de la Pau, que enguany comptarà, a priori, amb una major participació que en anys anteriors. Durant les set jornades d'aquesta edició es tractaran la cultura africana, els conflictes que pateix el continent, el desenvolupament econòmic i industrial o alternatives per lluitar contra la pobresa, tot vist des d'una perspectiva històrica.

I és que la necessitat de conèixer Àfrica és fonamental per entendre la responsabilitat que els occidentals tenim en la situació que viu el continent en l'actualitat, tal i com ha explicat Neus Sotomayor, membre de la Universitat.

Neus Sotomayor

Conèixer Àfrica és important per entendre el paper que la colonització europea i americana han jugat en la història africana i les seves conseqüències.


La XIX edició de la UIP començarà amb una jornada inaugural, titulada "Repensar l'Àfrica per repensar el món", a càrrec de Serge Latouche, professor de Ciències Econòmiques a la Universitat de Paris-Sud. Al llarg d'aquests dies, experts africanistes europeus i representats d'ONGs passaran pel Centre Borja per parlar de la realitat d'aquest continent.

També els mitjans de comunicació tindran un paper important en aquesta universitat d'estiu, per parlar del paper que poden jugar en aquesta qüestió L'última jornada de l'edició d'enguany comptarà, precisament, amb la presència d'un periodista de Costa d'Ivori. Per Àlvar Roda, membre de la Universitat, els mitjans de comunicació haurien de jugar un paper més pedagògic.

Àlvar Roda

Els mitjans de comunicació no només haurien d'oferir informació de conflictes i de corrupció, sino també de cultura i de conferències d'educació o sanitat al continent.


El proper any es celebrarà la vintena edició de la Universitat Internacional de la Pau, que es dedicarà a l'Àfrica del Nord i que coincidirà amb el Fòrum Social de la Mediterrània. Però la celebració de les dues dècades d'existència de la Universitat depararà alguna que altra sorpresa, que ni Sotomayor ni Roda han volgut avançar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.