A Sant Cugat ja hi ha un majoria de ciutadans que disposen d'Internet


  • Comparteix:

L'Observatori Sociològic revela que el nombre de ciutadans amb estudis superiors és més alt que la mitjana catalana

L'Observatori Sociològic revela que el nombre de ciutadans amb estudis superiors és més alt que la mitjana catalana

Els santcugatencs que disposen d'internet superen per primera vegada els ciutadans que no tenen connexió a la xarxa, segons l'Observatori Sociològic de la ciutat. L'estudi, encarregat per l'Ajuntament, certifica que més de la meitat de ciutadans ha cursat estudis superiors, una xifra que supera en 30 punts percentuals la mitjana catalana.

L'estudi, realitzat a 800 persones majors de 17 anys, revela que és la primera vegada que els santcugatencs que disposen d'internet superen els ciutadans que no tenen connexió. Concretament, el 49% dels ciutadans té connexió a la xarxa, mentre que el 42% no disposa d'accés a internet. El director de l'Observatori Sociològic, Enric Renau, remarca que el percentatge ha crescut respecte estudis anteriors.

Enric Renau

"El percentatge de gent que disposa d'internet ha augmentat respecte estudis anteriors"


L'Observatori Sociològic confirma que Sant Cugat té una població jove, ja que compta amb el 12'6% de persones amb 65 o més anys, mentre que la mitjana catalana se situa en el 21%. A més, una tercera part de santcugatencs se situa en la franja d'edat que abarca entre els 17 i els 35 anys.

Pel que fa al nivell d'estudis, el 52% de santcugatencs ha cursat estudis superiors, mentre que, a la resta dels país, la mitjana de catalans amb una titulació superior se situa en el 19'5 %. Enric Renau remarca que les dades sobre els estudis diferencia Sant Cugat de la resta de municipis catalans.

Enric Renau

"El nivell d'estudis superiors de la població


Pel que fa a identificació nacional, el 17'8% dels santcugatencs se sent només català i el 26'2% se sent més català que espanyol. En l'espai polític, prop del 64% de residents al municipi se situen en l'espai que inclou el centre i l'esquerra moderada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.