La manca o l'excés d'hores de son poden ser nocives per a la salut, segons l'Observatori Global del Son


  • Comparteix:

Dormir malament pot afectar la qualitat de vida de les persones / Font: Buenasalut.net

Dormir malament pot afectar la qualitat de vida de les persones / Font: Buenasalut.net

Dormir poc, menys de quatre hores, o massa, més de 10, pot afectar la qualitat de vida de les persones. Aquesta és una de les conclusions de l''Informe sobre la salut del son. L'impacte del ben dormir en la salut de les persones i de la col·lectivitat' que ha presentat aquest dimecres l'Observatori Global de la Son, plataforma de la qual forma part la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). L'informe defensa que el son és un actiu determinant de la salut i proposa modificar les polítiques sanitàries per potenciar el descans de les persones.

L'informe demostra que dormir poc i malament augmenta el risc de patir malalties del cor i predisposa a patir patologies com l'obesitat, problemes respiratoris i càncer. En joves, provoca manca d'atenció, nerviosisme i fracàs escolar. Els estudis evidencien que el 7% de conductors de la Unió Europea s'han quedat adormits alguna vegada al volant, fet que provoca prop d'un 4% dels accidents mortals de trànsit que hi ha.

La directora de l'Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients de la UIC, Maria Dolors Navarro, explica que el son avui en dia es considera un actiu de la salut.

Maria Dolors Navarro

El son és un determinant més de la salut, com ho és mantenir un dieta equilibrada, fer exercici i no fumar. És un actiu i, per tant, un aspecte que cal tenir en consideració.


Navarro explica que l'objectiu és que la població, les institucions sanitàries i les administracions públiques siguin conscients de la importància del son en la qualitat de vida de la població. En aquest sentit, Navarro advoca per un canvi a les polítiques sanitàries.

Maria Dolors Navarro

Les polítiques sanitàries que s'han de tirar endavant han de ser multidisciplinars i han de tenir en compte també la son, perquè la persona que no descansa bé no podrà rendir al 100% i això afecta la salut pública.


L'informe s'ha presentat aquest dimecres al CaixaFòrum de Barcelona, en un acte conduït pel periodista Antoni Bassas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.