L'Ajuntament referma el seu compromís amb el poble saharaui


  • Comparteix:

L'alcalde ha rebut els 12 nens i nenes dels camps de refugiats sota la seva bandera

L'alcalde ha rebut els 12 nens i nenes dels camps de refugiats sota la seva bandera

Els 12 nens i nenes saharauis que passen l'estiu a la nostra ciutat han estat rebuts a l'Ajuntament per l'alcalde i el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventuts. Lluís Recoder ha volgut recordar a aquests nens i nenes el compromís de la nostra ciutat amb el seu poble, un compromís que es tradueix amb aquestes estades d'estiu però també amb l'agermanament amb la Daira d'Argub o les diferents accions que fa SCAPS.

Sant Cugat continua demostrant, un any més, el compromís amb el poble saharaui, que des de l'any 1975 viu exiliat en campaments de refugiats al Sàhara Occidental.

Com ja és habitual, els 12 nens i nenes que han vingut aquest any a la ciutat han estat rebuts oficialment a l'Ajuntament, en un acte presidit per l'alcalde, Lluís Recoder, i el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon.

Recoder els ha volgut donar la benvinguda recordant el compromís de la nostra ciutat amb el seu poble i la seva lluita per la llibertat. De fet, Sant Cugat està agermanada des de fa uns anys amb la daira d'Argub, també forma part de la coordinadora Catalana d'Ajuntaments solidaris amb el Poble Saharauí, i des de fa 7 anys participa en l'acollida de nens a l'estiu a través d'SCAPS. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

M'agradaria que algun dia ja no vinguessin nens dels campaments, m'agradaria que poguessin venir nens saharauis però de les ciutats del Sàhara.


De la seva banda, la presidenta d'SCAPS, Neus Bosch, ha explicat que els nens i nenes ja han passat les revisions mèdiques i que estan a l'espera dels resultats per saber si cal fer algun tractament especial. Pel que fa a la integració, Bosch assegura que no hi hagut cap problema, tot i que alguns dels saharauis són molt petits i no coneixen ni l'idioma ni les costums del país.

Neus Bosch

Va molt bé, però aquest any han vingut dos nens petitons i que no han sortit mai dels campaments,i troben molts canvis, però la integració va bé.


Recordem que els nens i nenes s'estaran amb les famílies acollidores fins a finals d'agost, quan tornaran a casa seva.

Durant aquest temps, faran diferents activitats amb els esplais de la ciutat, amb SCAPS i amb les famílies, i també podran contemplar la seva bandera, que des de fa uns dies oneja al balcó de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.