L'estació de la Floresta de FGC tindrà un ascensor a l'entrada de la plaça de Josep Playà


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà un ascensor a l'estació de la Floresta per millorar l'accessibilitat als viatgers que vulguin anar a Barcelona des de la plaça de Josep Playà. L'obra, llargament reivindicada pel barri, encara no té data d'inici i tindrà un termini d'execució de 12 mesos. FGC considerava que l'estació ja era accessible, ja que té una entrada a peu pla des de la plaça de Miquel Ros, però ha accedit a fer les obres després d'analitzar les particularitats de l'entorn.

L'ascensor serà molt semblant al que ja hi ha a l'altra andana, es podrà agafar sense picar el bitllet i ocuparà un espai on actualment hi ha una zona d'arbustos. La previsió és que les obres, a càrrec de FGC, tinguin un pressupost de 350.000 euros. FGC i l'Ajuntament han acordat que el manteniment i la conservació del futur ascensor aniran a càrrec del consistori, amb un cost de 3.000 euros anuals.

El president dels FGC, Enric Ticó, ha explicat que han decidit tirar endavant l'obra una vegada analitzada en profunditat la situació.

Enric Ticó

Aquí hi ha elements objectius que fan pensar que és un ascensor que té un interès municipal i per a FGC. Sobretot, per un millor lligam entre FGC i l'autobús urbà.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat que l'Ajuntament sempre ha defensat que no havia de posar els diners per construir l'ascensor.

Mercè Conesa

La posició de l'equip de govern ha estat molt clara sempre. Era una millora que havia de suportar econòmicament FGC i així ho hem plantejat al ple i a FGC.


El ple de Sant Cugat va demanar al novembre la instal·lació de l'ascensor a FGC per facilitar l'accés a l'andana sentit Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.