L'AMB crea una aplicació web per saber l'etiqueta ambiental de cada vehicle a través de la matrícula


  • Comparteix:

Un cop introduïda la matrícula a l'app, la cerca donarà sis possibles resultats / Foto: AMB

Un cop introduïda la matrícula a l'app, la cerca donarà sis possibles resultats / Foto: AMB

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en funcionament una aplicació web que permet determinar quin tipus d'etiqueta ambiental correspon a cada vehicle en funció, únicament, de la seva matrícula. L'eina es pot consultar al web de l'AMB i està pensada per donar resposta als usuaris que encara no han rebut el distintiu de la Direcció General de Trànsit (DGT) i als que tenen dubtes.

Un cop introduïda a la matrícula a l'aplicació, es poden obtenir sis resultats diferents: els tipus d'etiqueta Zero, Eco, C o B; vehicle pendent de classificació o l'opció 'sense etiqueta' per a aquells cotxes més contaminants.

La posada en marxa de l'aplicació forma part de les mesures que l'AMB vol engegar per reduir l'elevada contaminació atmosfèrica a la metròpolis barcelonina, com ja fan més de 220 ciutats d'Europa amb la creació de zones de baixes emissions de contaminació.

Adhesius ambientals
Els adhesius amb la categoria ambiental són l'instrument que serveix per classificar els vehicles segons el grau de contaminació que generen i que facilitaran la restricció de la circulació dels més contaminants.

- Zero: És l'etiqueta més neta. De color blau fosc i sense lletra. La poden portar les motos i els ciclomotors, els vehicles totalment elèctrics i els híbrids que aguanten tirades de més de 40 quilòmetres.

- ECO: Mig verd i mig blau. Correspon als vehicles híbrids amb una autonomia de menys de 40 quilòmetres i als que funcionen amb gas.

- C: Color verd. La poden portar cotxes i furgonetes de benzina amb matrícules a partir del gener del 2006. Si funcionen amb dièsel, hauran d'estar matriculats a partir del 2014.

- B: De color groc. Serveix per a turismes i furgonetes de benzina matriculats a partir del gener del 2000. Si són dièsel, el requisit puja sis anys, a partir del 2006.

Tots els vehicles que incompleixen aquests requisits, els més contaminants, no tenen adhesiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.