La policia marroquina reté tres hores el fotògraf Bernat Millet per 'cooperar amb rebels saharauís'


  • Comparteix:

Bernat Millet ara es troba en territori marroquí / Foto: Cedida

Bernat Millet ara es troba en territori marroquí / Foto: Cedida

La policia secreta marroquina ha detingut la matinada d'aquest dimecres a dijous el fotògraf 'freelance' Bernat Millet 'per cooperar amb rebels del Sahàra Occidental', ha explicat a Cugat.cat el santcugatenc. La retenció ha durat tres hores i ha tingut lloc a la capital ocupada d'Al-Aaiun mentre Millet treballava en un projecte amb l'agrupació de periodistes saharauís Equip Media. Les autoritats alauites han expulsat el fotògraf del territori en el que Millet qualifica d'atac a la llibertat de premsa i una mostra de 'la inoperància del govern espanyol'.

La detenció s'ha produït quan Millet i un grup de comunicadors d'Equip Media abandonaven la residència d'un d'ells, després de comprovar que la policia els vigilava. L'episodi, en què també s'han detingut quatre persones més, ha motivat un aldarull a la via pública amb llençament de pedres a cotxes policials per part de ciutadans que Millet no ha pogut identificar. L'incident ha provocat l'arribada de furgonetes antiavalots.

El fotògraf ha estat conduït cap a un punt de control policial on se l'ha obligat a esborrar el material de la seva estada al Sàhara Occidental. Les autoritats l'han expulsat del territori ocupat i ara es troba al municipi marroquí d'Agadir. Millet exposa que cal moure fitxa perquè es respectin els convenis internacionals sobre la protecció de periodistes saharuís a la zona.

Bernat Millet

A mi m'agradaria denunciar que és un atac contra la llibertat contra els periodistes espanyols i internacionals que intentem fer la nostra feina. Ens agradaria poder entrar lliurement i ajudar els saharauís perquè puguin tornar a la seva terra.


Millet diu que mentir a la policia marroquina justificant la seva entrada a la zona ocupada com a turista és un risc, però que és 'l'única manera' d'explicar la situació de repressió que es pateix a l'antiga colònia espanyola. Els companys de Millet també han estat alliberats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.