L'Ajuntament continua reivindicant una segona residència pública per a gent gran


  • Comparteix:

L'alcalde ha felicitat la santcugatenca Ana Moratinos pels seus 101 anys

L'alcalde ha felicitat la santcugatenca Ana Moratinos pels seus 101 anys

L'Ajuntament continua reivindicant una segona residència pública per a gent gran a Sant Cugat. El Parlament de Catalunya ha aprovat una proposició no de llei per estudiar la necessitat d'aquest equipament, però des de l'Ajuntament reiteren la necessitat d'aquest servei, ja que el creixement de la ciutat i la major esperança de vida dels ciutadans fan que cada cop hi hagi més persones grans al municipi. Així ho ha explicat l'alcalde, coincidint amb l'acte de celebració de 101 aniversari d'una veïna de Mira-sol.

Ana Moratilla farà, aquest mes de d'agost, 101 anys. Per celebrar aquest aniversari, l'alcalde li ha volgut fer una visita a la Llar d'Avis de Mira-sol.

Moratilla, que fa uns mesos va patir una forta pneumònia, pateix algun problema respiratori però continua tenint una salut prou bona com per tenir ganes de fer moltes coses. Així ho han confirmat els seus familiars i els companys de la llar d'avis, que asseguren que és molt dinàmica. Una de les seves principals aficions és però llegir i escriure poesia. Ho ha explicat ella mateixa.

Ana Moratilla

M'agrada molt llegir però ara ja ho hagi de fer amb lupa, i també m'agrada molt fer poesies, tot i que vaig començar molt gran, als 82 anys.


Per a l'alcalde, Lluís Recoder, casos com els de l'Ana Moratilla demostren l'esperança de vida cada cop més llarga de la població, i que per això són necessaris cada cop més serveis i equipaments. En aquest sentit, l'alcalde ha remarcat que l'Ajuntament ja fa un esforç en aquest sentit però que les necessitats superen cada cop més les possibilitats i les competències municipals.

Un exemple seria la petició d'una segona residència pública per la tercera edat, que el consistori fa temps que demana. Segons ha explicat Recoder, el Parlament de Catalunya ha aprovat ara una proposició no de llei per estudiar-ne la necessitat.

Lluís Recoder

En el moment del debat jo vaig dir que ja sabem, pels estudis que tenim quina serà la població en 10 anys. Nosaltres ho reclamem.


Per celebrar el seu proper aniversari, l'alcalde ha obsequiat Ana Moratilla amb una rosa de plata, mentre que ella li ha volgut dedicar una de les seves poesies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.