Arrenca la campanya perquè els propietaris d'habitatges buits els cedeixin al lloguer social


  • Comparteix:

Detall del cartell de la iniciativa / Foto: Ajuntament

Detall del cartell de la iniciativa / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament i la Fundació Hàbitat 3 han engegat l'operatiu per aconseguir 16 pisos buits per destinar-lo al lloguer per a persones amb vulnerabilitat residencial. El programa està adreçat a propietaris a qui se'ls oferirà la possibilitat de reformar l'immoble, així com la garantia de pagament i el retorn en bon estat. El pla preveu que el consistori es faci càrrec, amb una partida de mig milió, de l'avançament del cost de la rehabilitació, el 80% del qual es compensarà a través de les quotes de lloguer i la resta serà a fons perdut. Les obres aniran a càrrec d'entitats del tercer sector, prioritàriament de Sant Cugat.

Quan s'acabi el procés de contractació i adequació dels habitatges, l'àrea de Serveis Socials proposarà les persones beneficiàries del programa. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Hi entraran persones en risc d'exclusió residencial. És una bona notícia que posa un granet més en el pla estratègic d'Habitatge.


En els casos que calgui, un educador social d'Hàbitat 3 desenvoluparà un pla de treball sociolaboral amb les famílies, amb les quals també hi ha l'opció de treballar un pla d'inserció laboral.

Fins ara l'Ajuntament oferia una borsa de mediació per al lloguer social a través de l'Oficina Local d'Habitatge, que actualment té 114 contractes de lloguer vigents. En els últims anys, Promusa ha construït més de 500 pisos de protecció oficial de lloguer general, de joves i per a gent gran amb finalitats socials. El programa impulsat amb Hàbitat 3 té l'objectiu de donar resposta a famílies afectades per la crisi i que no poden fer front als costos dels habitatges del mercat privat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.