Arranjat el camí d'accés a l'estany dels Alous per fer-lo més accessible a la ciutadania


  • Comparteix:

Els ajuntaments de Sant Cugat i de Rubí han fet un seguit d'obres de millora al camí d'accés a l'estany dels Alous amb l'objectiu de preservar els valors ecològics de l'espai i acostar-lo a la ciutadania. Els treballs, que han tingut un cost total aproximat de 12.000 euros assumit a parts iguals pels dos consistoris, han servit per desbrossar una part del camí actual, corregir els pendents existents i crear un pas de pedra per creuar el torrent dels Alous, entre altres actuacions.

Tot i que l'estany dels Alous pertany al terme municipal de Sant Cugat, l'accés s'ha de fer des de Rubí, concretament des del passeig de les Torres. Per aquest motiu les millores són fruit d'un projecte comú entre els dos ajuntaments, amb la col·laboració activa de la Plataforma Alous, que vetlla des de fa quatre anys per la preservació de l'espai. El membre de la plataforma, el rubinenc Rafel Bosch, detalla el paper que han desenvolupat.

Rafel Bosch

Hem fet el seguiment perquè es complissin les mocions aprovades pels ajuntaments. Hem estat un lobby actiu per no deixar-ho perdre.


El camí s'ha desbrossat, sobretot d'esbarzers i s'han fet aportacions de terra per fer-lo més confortable. També s'han suavitzat els pendents més pronunciats i s'ha construït un pas de pedra per creuar el torrent amb seguretat. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, explica que l'objectiu fonamental és la protecció de l'entorn natural.

Joan Puigdomènech

Intentem preservar i conservar l'espai com un lloc de reserva natural, dedicat a la formació en el medi ambient.


A la zona de l'estany dels Alous s'ha instal·lat un cartell informatiu per advertir de la perillositat dels talussos. A l'acte de presentació, aquest dimarts, també han acudit representants del consistori de Rubí, com el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.