Territori reforçarà les mesures per evitar accidents amb senglars a la Rabassada i la C16


  • Comparteix:

Accident amb un senglar / Foto: ACN

Accident amb un senglar / Foto: ACN

El departament de Territori i Sostenibilitat reforçarà les mesures de seguretat per evitar els accidents viaris amb senglars a l'enllaç amb la Floresta amb el Túnels de Vallvidrera (C16) i a la Rabassada, des del Tibidabo fins a l'entrada al municipi. Les actuacions responen a un estudi que situa en 25 el nombre d'accidents amb senglars entre els punts quilomètrics 5 i 15 de la C16 i en 33 les topades amb aquests animals entre els quilòmetres 5 i 12 de la Rabassada en un període de quatre anys.

Territori estudia aplicar una prova pilot a l'accés a la C16 des de la Floresta que consisteix en la instal·lació de plaques electrificades. Es tracta d'un mètode similar als tancats elèctrics que s'utilitzen per protegir els cultius. El subdirector general d'explotació viària, Ferran Camps, ha explicat a Cugat.cat que el principal problema és l'accés dels senglars a la carretera a través dels enllaços amb altres zones.

Camps ha destacat que la via rep directament la pressió de la sobrepoblació de senglars, que continua creixent en no tenir un depredador natural.

Ferran Camps

Ens estem adonant que els accidents amb senglars és de les poques coses que a àmbit d'accidentalitat està creixent. Estem provant coses noves perquè fins ara la problemàtica no era molt especial.


L'altre punt d'actuació és la baixada de la Rabassada des del Tibidabo fins a Sant Cugat on el departament treballa intensificant els senyals de perill per fauna silvestre i una política de neteja de marges per millorar la visibilitat. Camps ha apel·lat a la responsabilitat dels conductors.

Ferran Camps

S'han d'extremar les precaucions entre els mesos de novembre i abril al capvespre, que és quan aquest animal té més activitat. Cal respectar la senyalització d'animals en llibertat.


A Catalunya, el departament ha detectat 158 trams amb una concentració més alta d'accidents amb ungulats (senglars, cabirols i cérvols), que és on s'actuarà amb mesures com la instal·lació o el reforç dels tancaments perimetrals i senyals fixos i variables. També es farà una prova pilot amb distintius que emeten sons i sorolls. El departament invertirà 2,2 milions d'euros en els pròxims dos anys.

Aquests 158 punts corresponen a un 1,8% de les carreteres de la Generalitat i és on es concentren el 31% dels accidents amb animals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.